Prvi Karlovački

Za krađe osumnjičeni 34-godišnji rumunjski i 62-godišnji hrvatski državljanin

Autor: Sunčica Laić

03.08.2022

Crna kronika

Dvojica muškaraca osumnjičena za krađu

Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima je veća od 24.000 kuna

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa i Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom i nad 34-godišnjim rumunjskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 62-godišnjaka se sumnjiči da je na odmorištu autoceste A1 Vukova Gorica 9. i 21. svibnja iz osobnih automobila 42-godišnjakinji i 28-godišnjakinji otuđio novčanik s dokumentima, karticama i novcem. Ukupna materijalna šteta je veća od 6.700 kuna. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđeno posebno izvješće.

Nadalje, 34-godišnjaka se sumnjiči da je 10. srpnja na benzinskoj postaji u mjestu Draganić na autocesti A1 iz nezaključanog vozila 44-godišnjeg državljanina Poljske otuđio više od 18.000 kuna. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđena kaznena prijava.

Podsjećamo vlasnike vozila:

-zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva

-parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost

-zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima

-ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima

-ne ostavljajte torbice, mobitele, novac i druge vrijedne stvari u vozilu bez nadzora

-u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192, poručuju iz PU karlovačke.