Prvi Karlovački

Za Dan volontera gradonačelnik posjetio volontere DVD-a Priselci

Autor: Ksenija Begović

05.12.2019

Karlovac

Međunarodni je dan volontera i tim je povodom gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima posjetio Dobrovoljno vatrogasno društvo Priselci. Vrijedni članovi ovog društva u sklopu programa KAkvart obnovili su krovište vatrogasnog doma.

Dom ne služi samo vatrogascima, već i ostalim mještanima kako je rekao predsjednik Mjesnog odbora Mahično-Tuškani Josip Kekić.

Za naš Mjesni odbor ovo je značajan projekt radi samog vatrogasnog društva Priselci koje na godinu slavi 60.godišnjicu rada i ovo im je lijepi dar. Ovaj objekt osim vatrogascima što mu je primarna zadaća služi i široj društvenoj zajednici.

U obnovi krovišta sudjelovalo je tridesetak volontera i uloženo je oko 400 radnih sati, dodao je predsjednik Mjesnog odbora.

Upravo kao poticaj i pomoć volonterizmu pokrenut je i projekt KAkvart, naglasio je gradonačelnik Mandić. Naime, dobre volje i volontera koji su željeli nešto napraviti za svoje mjesto bilo je i prije ovog projekta.

To je nama bila inspiracija da uobličimo u jedan program da s jedne strane te njihove ideje, želje i potrebe uspijemo realizirati spajajući novac koji se dobiva putem natječaja i njihov dobrovoljni rad.

Mandić je ocijenio da je raspoloženje u Karlovcu što se tiče volonterizma više nego dobro te da puno toga  odrađuju volonteri.

Zadatak nas u Gradskoj upravi je prepoznati sve što naši mještani i sugrađani rade za boljitak ne samo svog mjesta. Uvjeren sam da Karlovac može biti prepoznatljiv i po ovome i da možemo biti primjer dobre prakse, zaključno je rekao Mandić. (kb)

Foto: Igor Čepurkovski