Karlovačka županija

Za četiri škole koje sudjeluju u projektu cjelodnevne nastave osigurano 1,3 milijuna eura

VIŠE IZ RUBRIKE

Cjelodnevna škola

Od jeseni se projekt cjelodnevne škole provodi u OŠ Eugena Kvaternika Rakovica, OŠ Katarine Zrinski Krnjak, OŠ Draganić i OŠ Josipdol

Četiri osnovne škole iz Karlovačke županije osigurano je milijun i 308 tisuća eura, a radi se o školama koje ulaze u projekt „Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva, kojima će dodatno podići standard za 62 osnovne škole u Hrvatskoj, koje će od jeseni provoditi ovaj projekt. Radi se o iznosu od 18 milijuna i 300 tisuća eura.

Tako će se u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika Rakovica, Osnovnoj školi Katarine Zrinski Krnjak, Osnovnoj školi Draganić i Osnovnoj školi Josipdol spomenutim novcem uređivati prostor i nabaviti oprema za provođenje cjelodnevne škole. Predviđeno je uređenje kuhinja i blagovaonica, nabavka opreme za kabinete, opremanje sportskih dvorana i igrališta, te uređivanje prostora za učitelje.

-Ovo je prvi korak. Naše škole koje ulaze u projekt cjelodnevne škole već su sada dobro opremljene, a ulaskom u ovaj projekt osigurana su značajna sredstva kojima ćemo standard podići na još višu razinu. Uvjerena sam da će projekt cjelodnevne škole donijeti velike dobrobiti za učenike i nastavnike, ali i za roditelje. Veselimo se novoj školskoj godini i novim postignućima naših učenika, izjavila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.