Prvi Karlovački

Za četiri do pet sati očekuju se dobre vijesti s Atlantika

09.10.2019

Vijesti

Na udaljenosti od otprilike 65 nautičkih milja od mjesta potonuća nalazi neidetificirani objekt i da svi brodovi idu u tom smjeru

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić intenzivirala se u srijedu u poslijepodnevnim satima. Kako nam je potvrđeno iz Sindikata pomoraca, imaju pouzdanu informaciju da je uočeno nešto na području havarije broda Bourbon Rhode i da su brodovi upućeni prema toj lokaciji.

“Ravnateljica Europske agencije za pomorsku sigurnost Maja Markovčić Kostelac potvrdila je da su satelitski snimci analizirani i potvrdili su da postoje tragovi i da postoji nešto u tom sektoru koji je nešto sjevernije od pozicije gdje se vrši pretraga”, pojasnio je Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika sindikata pomoraca za N1.

“Brodovi su usmjereni tamo i postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade”, rekao je danas u poslijepodnevnim satima.

18:46 Premijer Andrej Plenković izjavio je da su Vlada i veleposlanstvo u Parizu u svakodnevnom kontaktu s francuskim vlastima i s niz kanala su uputili poruke koliko im je važno da se naprave maksimalni napori da se vidi ima li znakova i signala koji bi upućivali na splavi i da su pomorci još tamo. Kaže da više informacija od one da je satelit uočio nešto u Atlantiku što veličinom odgovara splavi nema.

18:00Predsjednik udruge kapetana Hrvatske Branko Skorićbio je gost Dnevnika u ime Sindikata pomoraca.

“Ja sam dobio informaciju od Sindikata pomoraca da se na udaljenosti od otprilike 65 nautičkih milja od mjesta potonuća nalazi neidetificirani objekt i da svi brodovi idu u tom smjeru. To vam je otprilike kao udaljenost od Šibenika do Paga”, rekao je.