Dani piva #35 spremni: Gastro kutak kod Sokolskog s 300-tinjak sjedećih mjesta, pivo Peta rijeka, besplatno podizanje balonom, 1/2 l točenog 15kn

VIŠE IZ RUBRIKE

  Cjelovit program i popratna turistička i ugostiteljska ponuda u sklopu predstojećeg 35. izdanja Dana piva od 26. do 30. kolovoza predstavljeni su na današnjoj konferenciji za novinare.

  O programu je više rekla Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam.

  -Novost je da uz dosadašnju raznovrsnu ugostiteljsku, trgovačku i zabavnu ponudu na Promenadi, ove godine imamo i Gastro kutak koji će biti smješten na igralištu kod Sokolskog doma gdje će biti restoran s 300-tinjak sjedećih mjesta, lounge zonom, glazbenim programom od 16 sati na dan otvorenja, a ostale dane već od podneva. Svečano otvorenje Dana piva bit će u petak u 20.30 sati, a obilježit ćemo ga scensko-glazbenim spektaklom. Nakon toga nastupit će najnagrađivaniji hrvatski glazbenik, Zlatan Stipišić Gibonni. Tijekom Dana piva izmjenjivat će se poznata imena domaće glazbene scene: Urban, Vatra, Vanna, Denis& Denis, Crvena jabuka, Hladno pivo, Boris Štok, Podočnjaci, Buđenje, Pocket palma. U Gastro kutku zabavljat će nas Gustafi, te dobro poznati lokalni bendovi Strings band, Rivers band i Black& White, istaknula je Peris.

  Peris je kao posebnu atrakciju najavila podizanje balonom na vrući zrak u petak, subotu i nedjelju, a koje će kao i svi koncerti biti besplatno za posjetitelje. Za sputani let potrebno je prijaviti se putem linka koji se nalazi na službenoj stranici Dana piva Karlovac, od 23, kolovoza. Nadalje, za najmlađe posjetitelje u šancu će biti postavljen kutak s napuhancima.

  Radno vrijeme manifestacije bit će od 18 do 24 sata, a Gastro kutka u petak od 12 sati do pola jedan iza ponoći, u subotu i nedjelju od 10.30 do 00.30 sati. A u ponedjeljak i utorak od 09 do 00.30 sati.

  Cijena pola litre Karlovačkog svijetlog piva bit će 15 kuna.

  -Kako bismo pridonijeli manjim gužvama u gradu i povećali sigurnost pješaka, osigurali smo besplatan parking na ŠRC Korana za sve one koji se ipak odluče doći autom. Autobusi će voziti svakih sat vremena u centar i iz centra natrag na ŠRC Korana, poručuje Peris.

  Direktorica karlovačke Turističke zajednice, Marina Burić otkrila je u kakvoj će posjetitelji sve ugostiteljskoj ponudi moći uživati.

  Burić je podsjetila na marketinšku aktivnost Na pivo u Karlovac koju razvijaju prvenstveno s karlovačkim ugostiteljima, ali i svim ostalim subjektima koji su našli interes i poveznicu s pivom.

  -I ove godine od 10. kolovoza u Karlovcu je u ponudi pivska gastronomija koju već vežu za naš grad. U 12 restorana možete probati slano i poneko slatko jelo. Naši kafići potrudili su se osigurati posebne pogodnosti za sve goste, omogućili su bogatu pivsku ponudu i pivske koktele. Također, od dodatnih sadržaja zajedno s partnerima osigurali smo za sve zainteresirane da im bude na raspolaganju pivska tematska turistička tura s vodičem „Frtalj cenera“. Imat ćemo i pivske priče sa Žitne lađe svakog poslijepodneva u 18 sati, a novost je Pivska potraga, zabavna interaktivna igra za starije od 18 godina gdje će najspretniji tim osvojiti pivsku škrinjicu s blagom, najavila je između ostalog Burić, te pobrojala i izložbe posvećene pivu koje će građani moći posjetiti.

  Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova HEINEKEN Hrvatska kazala je kako im je kao kompaniji koja brine za zajednicu izuzetno važno da uz dobar provod omoguće ljudima da se sretno i sigurno vrate svojim kućama.

  -Stoga već tradicionalno organiziramo prijevoz vlakom koji tijekom vikenda kreće iz Zagreba s glavnog kolodvora, a karta je simboličnih 10 kuna i počinje danas u HŽ Prijevozu. Osigurali smo i besplatne autobuse iz Duge Rese, Slunja, Ozlja i Ogulina koji također vode do centra Karlovca i natrag u danima vikenda. Tu su i narukvice 18+ koje omogućuju ugostiteljima da lakše prepoznaju tko je punoljetan i da ne moraju provjeravati osobne iskaznice. Dani piva okupljaju tisuće ljudi i stoga je izuzetno važno paziti na okoliš tako da i ove godine točimo u čaše napravljene od recikliranog materijala, istaknula je Bratko Gašpić i svima zaželjela dobar provod.

  Na novine ovogodišnje manifestacije osvrnula se Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska.

  -Povijest Karlovačkog piva i pivovare dio je povijesti grada. Dugotrajna suradnja Grada i Karlovačkog samo potvrđuje koliko nam je svima važno da zajedno rastemo i uvijek donesemo nešto novo. Ove godine novosti su Svijet piva u Gastro kutku, pivo Peta rijeka i retro suveniri autorice Anđele Žabčić. Svijet piva donosi posebna piva iz portfelja Heinekena iz inozemnih tržišta, kazala je između ostalog Bulhak. Ujedno je za petak, 26. kolovoza od 10 do 17 sati najavila otvorena vrata pivovare za sve posjetitelja, vođene ture su svakih sat vremena.

  Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svima koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju Dana piva, te istaknuo kako su 2019. godine krenuli ovim putem Dana piva i kako ima dojam da smo nakon dvije godine, danas opet nekako na početku.

  -Nakon ove protekle dvije godine jednostavno smo stali. Čini mi se da je 2022. godina jedan novi početak našeg rada na konceptu Dana piva koji će u sebi prije svega promovirati našu pivsku tradiciju, našu kulturnu baštinu i našu gastronomiju, poručio je između ostalog Mandić.