Udruga Eko Pan

Za 20 godina rada - 20 stabala

VIŠE IZ RUBRIKE

Zeleni grad

Akcija sadnje stabala

Udruga Eko Pan poziva na sudjelovanje u volonterskoj akciji sadnje u nedjelju, 20. studenog. od 10 sati. Tijekom akcije će se u okolišu Hrvatskog doma i dvorane Ekonomsko-turističke škole, uz suglasnost i stručnu pomoć Zelenila posaditi sadnice: Crvenocvjetnog kestena, Rozog bagrema, Močvarnog taksodija i Bijele vrbe.

U okviru akcije u Urbanom parku Hrvatskog doma će tijekom trajanja sadnje biti postavljena izložba foto i literarnih radova posvećenih karlovačkim stablima, a na Maloj Sceni održava se EKO KINO - projekcija okolišnih filmova The Troublemaker i We the Power, od 17 do 19 sati.

Za najmlađe sudionike predviđena je stolarska radionica „Napravi sam/a“, koju će voditi Goran Bunčić u prostoru Male Scene od 12 sati. Polaznici će se na radionici upoznati s alatima, koristiti se njima uz pomoć i nadzor voditelja te zajedno dizajnirati i sastaviti nove i korisne predmete. Radionica i projekcije filmova se ne naplaćuju.

U slučaju kiše akcija i popratni program će se održati u nedjelju, 27. studenog. Svi koji žele sudjelovati u akciji sadnje prijaviti se mogu ispunjavanjem ovog obrasca.

Klikni za ostatak članka

Ovom akcijom završava Eko Panova kampanja „20 STABALA ZA 20 GODINA - I JOŠ VIŠE DA DOĐEMO NA ZELENU GRANU“. Kampanja je i dio partnerstva u projektu JEKA! Projekt „JEKA! - Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju“ usmjeren je na globalni i lokalni problem produbljivanja klimatske krize te nedovoljnog kapaciteta građanskih inicijativa i građana/ki u Hrvatskoj i regiji da svojim djelovanjem utječu na klimatske politike.