Prvi Karlovački

WRC Croatia Rally i ove godine dobio potporu Karlovačke županije

Autor: Renata Benković

14.01.2022

Mozaik

WRC Croatia Rally ove godine vozio bi se od 21. do 24. travnja, a dio etapa ponovno bi bio vožen po cestama Karlovačke županije

Uspješna provedba i odlične kritike te ogromna gledanost u zemlji i svijetu potakle su čelne ljude Svjetskog prvenstva u rally utrkama da i ove godine jedna od utrka kalendara WRC-a bude u Hrvatskoj.

Tim povodom, a na tragu odlične prošlogodišnje suradnje, predstavnici organizatora WRC Croatia Rally, Marin Frčko, predsjednik Organizacijskog odbora, Dino Deljkić, tajnik natjecanja te Lana Sutlović, zadužena za test vožnje i promociju, sastali su se danas sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin i pročelnikom Ureda županice Brankom Zoretićem.

Na sastanku, u Uredu županice, prezentirani su rezultati prošlogodišnjeg natjecanja te planovi za ovu godinu. Tako bi se WRC Croatia Rally ove godine vozio od 21. do 24. travnja, a dio etapa ponovno bi bio vožen po cestama Karlovačke županije. U Karlovačkoj županiji su u planu iste etape koje su vožene i protekle godine i to, 22. i 23. travnja.

Na tragu uspješne suradnje u organizaciji prošlogodišnje priredbe. organizatori su i za ovogodišnje natjecanje zatražili potporu Karlovačke županije u pripremi i provedbe natjecanja na našem području.

Ta bi se potpora trebala očitovati u segmentu osiguranja logistike i pratećih službi natjecanja.

Županica je gostima prenijela svoje pozitivne dojmove s prošlogodišnje priredbe. Kako je rečeno, Županija će pomoći u dogovoru s nadležnim službama, Turističkom zajednicom kao i jedinicama lokalne samouprave, koje bi također participirale u organizaciji ovogodišnjeg natjecanja.

Ova priredba svakako zaslužuje našu pozornost i potporu jer je pokazala da je veliki promotor kraja u kojem se održava te mamac za publiku, a ujedno i poticaj turističkim i gospodarskim kretanjima. 

foto: FB KAZUP