Prvi Karlovački

Vrijeme napokon dozvolilo uživanje u dnevnom boravku

Autor: Anamarija Radočaj

11.07.2019

Mozaik

Od 17 sati dnevni boravak je spreman za posjetitelje

Napokon je vrijeme dozvolilo guštanje u najpoznatijem dnevnom boravku. Stolovi, stolice, bale sjena, bačve, kreativna i jedinstvena ugostiteljska ponuda, specifičan urbani program i zanimljiva dekoracija samo su dio onoga što čini poseban ugođaj za sve uzraste. Pod krošnjama drvoreda na Starom placu, posjetitelji su jučer uživali u izložbenom programu, šetnji labirintom, radionicama, koncertu Nos tressa te premijeri  igranog filma “Une colonie”. Od 17 sati pa sve do onih kasnovečernjih dnevni je boravak bio okupljalište smijeha, ozbiljnih razgovara, dogovora, pikantnih tema, planova…

Program se nastavlja i danas. Od 17 sati ondje je ponovno izložba radova “Arhitektura karlovačke zvijezde”, od 17:30 za mališane je pripremljena Pričaonica. U 18:00 kreće radionica keramike, a u 18:30 Plesna šetnja: 440 koraka.

Vođeni motom „Ozbiljni u svojoj neozbiljnosti“, sedmeročlani zagrebački bend “Mnogi drugi” na pozornicu dolazi od 20 sati. Sviraju mješavinu svega, a taj žanr nazivaju ctrl_alt_rock_pop_del. Osnovani 2013., a konačno formirani u magičnu sedmorku 2015. godine, Mnogi drugi odsvirali su preko 80 koncerata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, nastupali su na INmusicu, bili predgrupa Manu Chao na Španciru, ušli u finale banjalučkog Demofesta, objavili „Prvi“ album za izdavačku kuću Croatia Records i snimili sedam pomaknutih spotova te dokumentarni film „Dok nas glazba ne rastavi“. (a.r.)

 

Foto: (d.n.)