Tvrtka Krilo d.o.o. proizvodi već dobro poznate paraglidinge i pomoćne padobrane, a novost je proizvodnja jedara za jedrilice

Vrhunski proizvodi iz Karlovca s kojima se visoko leti

VIŠE IZ RUBRIKE

  Tvrtka Krilo d.o.o. osnovana je 2009. u Topuskom te od tada pa do danas proizvodi paraglidinge i rezervna krila za paraglidinge a na europskom i svjetskom tržištu pozicionirala se kao proizvođač s visoko kvalitetnim proizvodima od tehničkog tekstila. U proizvodnju, uz paraglidinge i pomoćne padobrane, tvrtka KRILO d.o.o. uvela je i jedra za jedrilice, spinnakere, zračne reklame te pripadajuću dodatnu opremu. KRILO d.o.o. 2014. kupuje njemačka tvrtka Techtex Processing GmbH, koja  od 2015. godine ima sjedište u Karlovcu na adresi Ilovac 29.

  O radu i poslovanju tvrtke KRILO d.o.o. više nam je u razgovoru rekao direktor Okan Tezcan.

  -Tvrtka KRILO d.o.o. osnovana je u Topuskom 2009. te smo u našem radu od samog osnivanja tvrtke orijentirani prema potrebama i željama naših klijenata. U proizvodnji tekstilnih proizvoda koristimo visokokvalitetne materijale, isključivo iz zemalja Europske unije.

  Otkud ideja da se ovako vrhunski proizvodi koji se koriste u zrakoplovstvu proizvode baš u Karlovcu?

  -Jednoga dana vozio sam se iz Zagreba u Topusko te sam došao na ideju da tvrtku KRILO d.o.o. preselimo u Karlovac jer smatram da je geografski položaj grada Karlovca idealan, autocesta prolazi kroz grad Karlovac, u blizini se nalazi aerodrom, a ujedno grad Karlovac ima tradiciju tekstilne industrije te velik broj radnika s iskustvom u tekstilnoj industriji. Trenutačno živim u Karlovcu  i izuzetno sam zadovoljan.

  Koliko imate trenutno zaposlenih i kakvi su vam planovi za budućnost?

  -S obzirom da tvrtka već godinama uspješno posluje, povećava se broj zaposlenika pa sada imamo više od 50 zaposlenih. Također, s obzirom na postojeću poslovnu situaciju i uspješne rezultate, postoji potreba za većim proizvodnim prostorom pa tražimo mogućnost za preseljenje i izgradnju u nove poslovne zgrade. Smatramo da bi to bilo ulaganje u budućnost, a jedna od mogućih lokacija za preseljenje je nova karlovačka poslovna zona u Gornjem Mekušju. Samim time, vjerojatno ćemo zaposliti još više osoba s karlovačkog područja. Cilj nam je daljnje širenje poslovanja, uvođenje novih proizvoda te zapošljavanje novih zaposlenika, a u idućih pet godina htjeli bismo dosegnuti brojku od 80 zaposlenih, rekao je Okan Tezcan.

  Gdje plasirate svoje proizvode?

  -Tvrtka KRILO d.o.o. prodaje svoje proizvode iznimne kvalitete diljem svijeta, ali najviše ipak u Europi. Gotovo 99 posto proizvoda prodaje se putem izvoza, a ostatak ostaje u Hrvatskoj.

  Koji su vaši proizvodi?

  -Naši već poznati proizvodi su paraglideri i pomoćni padobrani, a novost je proizvodnja jedara za jedrilice, za koju je interes sve veći. Proizvodnja naših proizvoda je vrlo zahtjevna i precizna, a tjedno proizvedemo petnaest paraglidera i tri jedra, istaknuo je na kraju razgovora Okan Tezcan.

  Tvrtka KRILO d.o.o. uspostavila je suradnju s Gradom Karlovcem i Javnom ustanovom Regionalnom razvojnom agencijom Karlovačke županije. Suradnja je usmjerena prema realizaciji projekta investiranja u gradnju novih proizvodnih poslovnih prostora, što bi riješilo sve proizvodne potrebe tvrtke KRILO d.o.o., dok je Razvojna agencija uključila tvrtku u svoje projekte P.S. Pokreni se kao i Regionalne centre kompetencija u strukovnim zanimanjima (b.o.)

  Foto: Igor Čepurkovski