Savjetujem upišite se u našu Srednju školu, informatički se opismenite naučite se dizajnirati i radit ćete kvalitetne letke. Jer osoba koja je napravila ovakav letak sigurno na tržištu rada nije sposobna dobiti posao

Vrhunska oprema za Informatički kabinet Srednje škole Duga Resa

VIŠE IZ RUBRIKE

  Informatičku opremu vrijednu nešto više od 397 tisuća kuna danas je dobila Srednja škola Duga Resa, a sredstva je osigurao bivši dogradonačelnik, a sada gradski vijećnik  Miroslav Furdek, koji se je svoje dogradonačelničke plaće odrekao u korist nabave informatičke opreme za obrazovne ustanove u Dugoj Resi. Ugovore o preuzimanju opreme danas su potpisali ravnateljica škole Marija Draganjac, gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar i donator Miroslav Furdek.

  Kupnjom ove opreme vrhunski je opremljen informatički kabinet prvenstveno namijenjen strukovnoj sadržajima, budućim medijskim tehničarima i grafičkim dizajnerima.

  -Tako ćemo od sada puno efikasnije moći montirati video uratke, naša medijska produkcija, kao što su promotivni, dokumentarni i igrani filmovi bit će kvalitetniji, kao i sve one vježbe koje radimo s učenicima napravit ćemo u realnim uvjetima i sa što manje improvizacije, izjavila je profesorica strukovnih predmeta Ana Vine.

  -Ovo je nastavak našeg predizbornog obećanja, koje je dokaz da se može kad se hoće, kaže Furdek i dodaje da su ona ponekad teška i zahtjevna, ali ono što me ovog časa veseli je to što smo opet nešto darovali školi koja će na taj način unaprijediti znanje svojih polaznika. Isto tako s ovom donacijom se otvara još jedna mogućnost, a ta je da naša srednja škola postane puno atraktivnija na tržištu srednjih škola i da učenici nakon završetka obrazovanja budu kompetentniji i konkurentniji na tržištu rada.

  -Nastavljamo sa stvaranjem društva znanja, naglašava gradonačelnik Boljar, i dodaje da će se ovakvi projekti nastaviti i tijekom ove godine, ali naravno kao i do sada, ništa se neće nabavljati i kupovati napamet već u dogovoru sa školama i njihovim potrebama. Dakle strogo namjenski i ciljano.

  Za Boljara je današnji dan, uoči predaje vrhunske informatičke opreme, počeo kao naručen. Name o čemu se radi, netko je, za sada nepoznat, pod okriljem, a čega drugoga nego noći, u poštanske sandučiće ubacio i parkirane automobile „ukrasio“ „afirmativnim“ lecima, kojima očito aludira na „crveni HSS“, poistovjećuje Boljara i Beljaka i poručuje „ Beljak predsjednik crvenog i Boljar podpredsjednik komunističkog HSS-a“, te mozaikom fotografija poručuje, čestitavši Novu godinu 1999.g., da je grad Duga Resa očito po razvijenosti-nerazvijenosti ostala još u 1999.g., a sve je još „ukrasio“ da ne bi bilo zabune, neizostavnom crvenom zvijezdom.

  -Nisam siguran koju je poruku autor ovog uratka htio poslati, ali na prvu se vidi da je utrošeno puno novaca, jer je papir izuzetno kvalitetan, ali dizajn je vrlo loš, komentirao je Boljar. Za autora ili više njih ima i dobar savjet, koji se može realizirati u Dugoj Resi, i to već za koji dan, kad se montira ova oprema jer je preočito da tu nedostaje osnovnog znanja barem što se pismenosti tiče.

  Zatim, savjetujem upišite se u našu Srednju školu, informatički se opismenite naučite se dizajnirati i radit ćete kvalitetne letke. Jer osoba koja je napravila ovakav letak sigurno na tržištu rada nije sposobna dobiti posao, dobronamjerno poručuje Boljar. (rb)

  Foto :i.č.