PU karlovačka

Vozio pijan i bez vozačke pa izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 49-godišnji putnik

VIŠE IZ RUBRIKE

Triježnjenje pa sankcije

Nesreća se dogodila u naselju Šišljavić jučer u 20.50 sati.

Na državnoj cesti DC 36 u naselju Šišljavić, Karlovac, jučer u 20.50 sati dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,58 g/kg upravljao je 42-godišnjak koji se nije vozilom kretao sredinom obilježene trake, već je skrenuo u desno na nogostup i nastavio vožnju te tom prilikom udario u nepropisno parkirani automobil. Od silnog udara, automobil 42-godišnjaka se odbio natrag na kolnik, dok je drugi automobil odbačen izvan nogostupa u metalnu ogradu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnji putnik, a promet navedenom cestom bio je u prekidu do 23.09 sati.

Očevidom je utvrđeno da vozač i putnik nisu koristili sigurnosni pojas te će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i 37-godišnja vlasnica vozila zbog nepropisnog parkiranja. Vozač je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Provaljeno u skladište

U razdoblju od 8. do 9. listopada nepoznati počinitelj provalio je u skladište trgovačkog društva u Dugoj Resi i otuđio bakreno uže u vrijednosti više stotina eura.

Krađa u Karlovcu

U razdoblju od 7. do 9. listopada nepoznati počinitelj je iz stana u adaptaciji u gradskoj četvrti Dubovac u Karlovcu trgovačkom društvu otuđio veću količinu kablova za elektroinstalaciju u vrijednosti većoj od 700 eura.