Policijska uprava karlovačka

Vozio "napušen", odbio vađenje krvi, a i kamion mu nije tehnički najispravniji

VIŠE IZ RUBRIKE

Kontrola kod Krnjaka

Pregledom digitalnog tahografa utvrđeno da je vozilom u više navrata upravljao bez umetnute kartice vozača odnosno prekoračio dozvoljeno neprekidno vrijeme upravljanja vozilom

Policijski službenici su jučer navečer na području općine Krnjak kontrolirali 46-godišnjaka kamiona i preliminarnim vještačenjem utvrdili da je pod utjecajem opojnih droga.  Međutim vozač se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga. Također je nadzorom utvrđeno da vozilo kojim je upravljao ima nedostatke koji su okvalificirani kao veći tehnički nedostaci te da je počinio više prekršaja iz Zakona o radnom vremenu mobilnih radnika budući je pregledom digitalnog tahografa utvrđeno da je vozilom u više navrata upravljao bez umetnute kartice vozača odnosno prekoračio dozvoljeno neprekidno vrijeme upravljanja vozilom.
Također je kod istog daljnjim nadzorom zatečena kutijica ispunjena drogom (cannabis marihuana) bruto težine 2,00 g, koju je neovlašteno posjedovao.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Iz PU karlovačke su još izvijestili da je u Policijskoj postaji Duga Resa jučer zaprimljena prijava trgovačkog društva da su nepoznate osobe 28. travnja iz trgovine na području općine Netretić otuđile alkoholno piće i prehrambene proizvode u vrijednosti većoj od 230 eura. Slijedi kriminalističko istraživanje.