PU karlovačka

U Donjoj Jelsi vozio bez vozačke i odbio alkotestiranje, pa kažnjen

VIŠE IZ RUBRIKE

Dolijao recidivist

Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2. 310 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog jučer je doveden 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja kojeg su u srijedu 3. listopada u večernjim satima policijski službenici kontrolirali u naselju Donja Jelsa u Karlovcu. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te je odbio ispitivanje na prisutnost alkohola u organizmu. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2. 310 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Prijevara

U Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena je prijava 64-godišnjakinje da ju je jučer porukama putem aplikacije za komunikaciju kontaktirala nepoznata osoba koja se predstavila kao njezina prijateljica. Nepoznata osoba ju je zamolila da joj uplati novčanu pomoć putem on-line aplikacije, što je žena i učinila. Nakon što je 64-godišnjakinja osobno kontaktirala prijateljicu, shvatila je da je prevarena. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Iako policija učestalo upozorava građane na ovakve i različite oblike prijevara putem interneta i ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da budu oprezni, da ne poklanjaju povjerenje i da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama.