Prvi Karlovački

Vozio auto kojem je istekla prometna, pijan i pod zabranom, kažnjen sa 17.000 kuna

Autor: Ksenija Begović

06.06.2021

Crna kronika

Na  Općinski sud uz optužni prijedlog jučer je doveden višestruki recidivist. Iz Policijske uprave karlovačke su izvijestili da se radi o 40-godišnjaku koji je počinio više prekršaja u prometu.

On je 4. lipnja zaustavljen u Dugoj Resi i upravljao je osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka kojem je isteklo važenje prometne dozvole, uz to je bio pod utjecajem alkohola od 1,18 g/kg, a vozio je dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 17.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

Dvojica vozača i sinoć su isključena iz prometa jer su vozili pod utjecajem alkohola. Obojicu je policija kontrolirala na području Karlovca.  Kod 55-godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 1,72 promila, dok je 36-godišnjak napuhao 1,76 promila. Smješteni su u posebnu prostoriju policije te će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ističu u priopćenju PU karlovačke.