Vozači oprezno u prometu - snijeg pada u nekim dijelovima Hrvatske, vjetar uzrokuje probleme na autocestama

VIŠE IZ RUBRIKE

  Prvi snijeg je pao i donio sa sobom probleme na ponekim prometnicama. Kako javlja HAK, slab snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj.

  -Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme, stoji na stranicama HAK-a.

  Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split.

  Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most.

  Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, a dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga, lokalnoj cesti LC 58107 Križišće-Kraljevica.

  Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na cestama DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.