U želji da se promet odvija što sigurnije i uz što manje štetnih posljedica, iz Policijske uprave karlovačke upućuju vozače na dodatan oprez i strpljenje prilikom kretanja u zonama izvođenja radova te na poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije.

Vozači budite oprezni i strpljivi prilikom kretanja u zonama izvođenja radova na prometnicama

VIŠE IZ RUBRIKE

    Uzimajući u obzir brojne radove koji se izvode na prometnicama grada Karlovca, ali i cjelokupne karlovačke županije, za očekivati je da dolazi do otežanog odvijanja prometa i povremenih zastoja u prometu, kažu u svom priopćenju iz PU karlovačke. Kako dolazi jesenski period i očekivano nepovoljniji vremenski uvjeti (kiša, magla, smanjena vidljivost) koji bi prometovanje dodatno usporili i otežali, a u želji da se promet odvija što sigurnije i uz što manje štetnih posljedica, iz PU upućuju vozače na dodatan oprez i strpljenje prilikom kretanja u zonama izvođenja radova te na poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije.

    Postavljanje privremene prometne signalizacije u zonama radova te osiguranje protočnosti prometa u nadležnosti je izvođača radova, ali policija nastoji svojim obilascima takvih lokacija i permanentnim djelovanjem rješavati moguće nastale probleme.

    Svjesni su, kažu, da brojni radovi na prometnicama diljem županije, a samim time usporeniji i otežani promet svakako izazivaju nezadovoljstvo i nestrpljenje građana, ali upravo iz tih razloga u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom nastoje ovakve probleme riješiti što kvalitetnije kako bi sudionici u prometu bili što sigurniji i u što kraćem roku stigli na svoja odredišta.

    Pozivaju građane da ukoliko zamijete bilo kakve nepravilnosti u smislu postavljene privremene prometne signalizacije, da im takve informacije dojave kako bi poduzeli potrebne mjere i radnje iz njihove nadležnosti. Također, kažu kako će u narednom periodu sukladno procjeni sigurnosne situacije preventivno i represivno djelovati kako bi prevenirali i sankcionirali činjenje prekršaja koji se odnose na sigurnost prometa.