Jedan vozač se odbio zaustaviti na zahtjev policije, pretjecao kolonu vozila, vozio pod zabranom, odbio alkotest pa kažnjen sa 60 dana zatvora, 9000 kuna kazne i zabranom upravljanja vozilima

Vozači brzi, a kazne žestoke - dva vozača ostala u zatvoru i bez vozački

VIŠE IZ RUBRIKE

    Policijski službenici Policijske postaje Karlovac su jučer 23. siječnja u Žumberačkoj ulici u Karlovcu uočili vozilo gospićkih registarskih oznaka koje krivuda cestom, a nakon davanja zvučnih i svjetlosnih signala policije da se zaustavi, vozač je povećao brzinu kretanja i pretjecao kolonu vozila te ugrožavao sigurnost prometa ne vodeći računa o vozilima iz suprotnog smjera. Vozilo je policija zaustavila u Marmontovoj aleji, nakon čega je vozač pokušao vozilo ponovno staviti u pogon u čemu ga je spriječio policijski službenik. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao 47-godišnjak i to za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom te je tijekom postupanja policije odbio alkotestiranje.

    Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozač je uhićen i danas 24. siječnja priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna od 9000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na 24 mjeseca.

    Također, policijski službenici Policijske postaje Karlovac su danas 24. siječnja na području Skakavca, grad Karlovac, utvrdili da osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja 29-godišnjak. I ovaj vozač je uhićen i danas 24. siječnja priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. (karlovacka-policija.gov.hr)

     

    foto: ilustracija