Prvi Karlovački

Volonterski centar Kupa u posjeti istarskim kolegama

Autor: Marta Marinović

13.07.2021

Mozaik

LAG Vallis Colapis nastavlja svoje volonterske aktivnosti. Uz provedene edukativne radionice, LAG Vallis Colapisa posjetio je Volonterski centar Istra.

-U Puli smo se upoznali sa radom i izazovima sa kojima se susrećemo, pogotovo nakon 2020. godine, razmijenili iskustva, razgovarali o volonterstvu, naučili nešto novo i dobro se zabavili. Također smo se upoznali sa jedinstvenim poduzećem u Republici Hrvatskoj, a koje je osnovano s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvo na području ugostiteljstva i poljoprivrede – Bistro Punkt! Bilo nam je vrlo drago čuti iskustvo gđe. Danijele Kasumović Maružin, vlasnice bistroa i  poslodavcu godine za osobe s invaliditetom, o ideji koja je danas razvijena u društveno poduzetništvo te o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, iskustvima, ostvarenim suradnjama, dobivenim nagradama, humanitarnom djelovanju, ali i ponekim izazovima sa kojima se susreću u radu, ističu iz LAG Vallis Colapisa.

LAG Vallis Colapis provodi projekt Volonterski centar Kupa, zajedno sa svojim partnerima Gradom Ozljem, Općinom Žakanje, Općinom Netretić, Općinom Pokupsko, Osnovnom školom „Slava Raškaj“ Ozalj, Osnovnom školom Žakanje, Osnovnom školom Rečica, Osnovnom školom Netretić i Centrom za socijalnu skrb Karlovac.