Za Kupu i Koranu u Karlovcu na snazi je pripremno stanje obrane od poplave

Vodostaj Kupe u Karlovcu pao ispod 700 cm i više nisu na snazi redovne mjere obrane od poplave

VIŠE IZ RUBRIKE

    Vodostaj Kupe u Karlovcu i dalje pada. U 11 sati iznosio je 699 cm i u padu je za četiri centimetra. Pošto je vodostaj pao ispod 700 centimetara više nisu na snazi redovne mjere od poplave, već pripremno stanje obrane od poplave. U padu je i vodostaj Korane u Karlovcu, u 13 sati iznosio je 658 cm i u padu je za 3 cm. Za Koranu u Karlovcu na snazi je pripremno stanje obrane od poplave. Ozaljsko područje je i ovaj put bilo ugroženo.

    -Ponovno se voda izlila na nekoliko prometnica na području grada Ozlja, u Levkušju, Zorkovcu na Kupi, Trgu i dijelu Gornjeg Pokupja. Srećom državna cesta prema Ozlju D 228 bila je otvorena, iako s određenom količinom vode na cesti. Vatrogasci su dežurali cijelo vrijeme, a dan ranije je od Hrvatskih voda nabavljeno 2.000 punih vreća s pijeskom i 1.000 praznih vreća, što je podijeljeno i osigurani su objekti. Više od tisuću vreća podijeljeno je mještanima i pružena im je pomoć oko osiguranja stambenih i gospodarskih objekata. Nemamo informacije da je bilo kome nastala neka šteta, voda se povlači s prometnica i mogu reći da se situacija na ozaljskom području stabilizira, kazala je ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak.

    Zamjenica županice i načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar istaknula je danas da se situacija smiruje.

    -Stanje se stabilizira, zapravo od jučer u 14 sati kada je vodostaj Kupe u Karlovcu dosegnuo svoj maksimum od 729 cm, nakon toga je stagnirao do 21 sat, kada je počeo lagano padati. Ista je situacija i s rijekom Koranom. Možemo reći da je taj val prošao i da je on iza nas. U ostalim područjima županije opadanje vodostaja počelo je dan ranije. Na sreću, nije bilo kao prije dva tjedna. Iako se Kupa izlila i na području Žakanja, Kamanja i Ozlja nije bilo neke veće štete, jedino je stradao objekt Nogometnog kluba "Vrlovka" u Kamanju. Vatrogasci su i ovaj put uložili silne napore u pomoći stanovnicima. Većina cesta je otvorena za sav promet, voda se povlači u svoje korito, rekla je Vesna Hajsan Dolinar.