Vodovod i kanalizacija

Vodoopskrbni sustav Karlovca i okolice broji preko 700 kilometara glavnih i priključnih cjevovoda

VIŠE IZ RUBRIKE

Kvarovi se događaju na svim vodoopskrbnim sustavima

Najprije se saniraju kvarovi koji ugrožavaju stabilnost vodoopskrbe više naselja, koji se događaju na glavnim opskrbnim pravcima i zbog kojih značajan broj korisnika ostaje bez opskrbe pitkom vodom

Vodoopskrbni sustav grada i okolice broji preko 700 kilometara glavnih i priključnih cjevovoda, a njihovim održavanjem svakodnevno se bavi nekoliko timova naše tvrtke, javljaju iz ViK-a.

Kvarovi se događaju na svim vodoopskrbnim sustavima, a naša operativa na dnevnoj razini prosječno sanira 10-ak kvarova. U odnosu na veliki opseg sustava i njegovu rasprostranjenost, brojnost operative nije optimalna, a sanacije kvarova odvijaju se u najbržem mogućem roku.

Svaki prijavljeni kvar se evidentira, djelatnici obilaze lokacije i kontaktiraju građane koji su prijavili kvar te se sanacije provode prema prioritetima, naglašavaju.

To znači da se najprije saniraju kvarovi koji ugrožavaju stabilnost vodoopskrbe više naselja, koji se događaju na glavnim opskrbnim pravcima i zbog kojih značajan broj korisnika ostaje bez opskrbe pitkom vodom.

Nadalje, nastavljaju iz Vodovoda i kanalizacije, treba napomenuti da je Karlovac veliko gradilište gdje se provode infrastrukturni projekti.

Prilikom izvođenja radova od strane drugih izvođača, događaju se oštećenja naših cjevovoda, ponekad i više njih na dnevnoj bazi te i u takvim situacijama moramo odmah reagirati.

Zahvaljuju se građanima na svakoj dojavi o puknuću i iskazanoj brizi te apeliraju na strpljenje i razumijevanje u svim onim situacijama kada neki kvar nije moguće, zbog već spomenutih  razloga, sanirati u kratkom roku, zaključuje se u priopćenju tvrtke Vodovod i kanalizacija.