KA-MATRIX

Vođena šetnja nekadašnjom vojarnom Luščić

VIŠE IZ RUBRIKE

Nova kultura _ Hibridni grad 023

Šetnja će se održati u subotu 11. studenog, s početkom u 11 sati. Mjesto okupljanje je parkiralište kod Doma HV Zrinski

KA-MATRIX u okviru cjelogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 023 organizira vođenu šetnju nekadašnjom vojarnom Luščić pod vodstvom karlovačkog arhitekta Luke Lipšinića.

Šetnja će se održati u subotu 11. studenog, s  početkom u 11 sati. Mjesto okupljanje je parkiralište kod Doma HV Zrinski.

Bivša vojarna Luščić odabrana je kao recentni primjer zauzimanja i oplemenjivanja nekada vojnog i nedostupnog, pa zatim zanemarivanog i na kraju donekle raznim javnim i komercijalnim sadržajima revitaliziranog prostora, ali i prostorom kojeg čeka drastična urbana transformacija u idućim godinama koja će stvoriti novi društveno kulturni i stambeni centar grada Karlovca.

Tijekom trajanja šetnje, razgovarat će se o povijesti lokacije, voditelj će prisutne upoznati kako je došlo do izgradnje vojarne, o konstantnom pritisku civilnog društva na vojni kompleks koji je od samog osnutka bio nepoželjan i nikada prihvaćen na toj lokaciji, načinima kojima se pokušavalo stvoriti pritisak i moment za iseljenje vojarne, trenutnoj situaciji i budućnosti lokacije.

Sama šetnja trajat će dva sata i obuhvatiti će i posjet i obilazak nekoliko objekata koji se trenutno koriste.

Tijekom obilaska sudionici će moći koristi fotoaparate, kamere i mobitele kako bi dokumentirali šetnju, jer će se nakon obilaska objaviti galerija fotografija.

Vođenu šetnju i predavanje organizira i provodi udruga KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 023. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Za više informacija koristite mail: info@ka-matrix.hr ili telefonski na 095 444 6880