Prvi Karlovački

Vodeći svjetski DJ, Martin Garrix, predvodi program sedmog Sea Dance Festivala

Autor: Leo Stakovic

09.02.2020

Glazba

Sea Dance Festival danas je jedan od najvećih glazbenih događaja na cijelom Mediteranu

Martin Garrix, trostruki dobitnik titule za najboljeg svjetskog DJ-a, predvodit će program sedmog Sea Dance Festivala na koji stiže uz audio-vizualni spektakl kakav je publika do sada mogla vidjeti samo na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Coachela, Ultra i drugi. Koliko je Garrix svojom pojavom uzdrmao same temelje glazbene industrije, govori podatak da je sa samo 23 godine najbolje rangirani svjetski DJ u proteklom desetljeću te činjenica da iza sebe ima čak 60 milijuna fanova, 19 prestižnih glazbenih nagrada, kao i 69 singlova koji zajedno premašuju 10 milijardi streamova.

Vodeći svjetski izvođači poput Rihanne, Justin Biebera i Dua Lipe natječu se tko će surađivati s njim, dok ga je magazin „Forbes“ proglasio jednim od najutjecajnijih svjetskih ličnosti ispod 30 godina. Osim nastupa na Zimskim olimpijskim igrama 2018, ove godine je izabran i za autora službene himne Europskog prvenstva u nogometu UEFA EURO 2020. Nakon što je David Guetta ljestvicu Sea Dance spektakla postavio vrlo visoko, Garrix je moguće jedini u svijetu koji bi ju mogao ne samo dosegnuti, nego i podići, barem ako je suditi po moćnim produkcijskim nacrtima koje je njegov tim pripremio u suradnji sa EXIT-om. To potvrđuje i podatak da je u službenoj Sea Dance festivalskoj anketi osvojio uvjerljivo prvo mjesto, sa čak duplo više glasova od drugoplasiranog izvođača, što je do sada nezabilježeno u povijesti svih Exitovih festivala.

Publiku iz preko 40 zemalja svijeta okupljenu od 28. do 30. kolovoza na fantastičnoj budvanskoj plaži Buljarica u Crnoj Gori očekuje nesumnjivo glazbeni događaj godine, i to u novoj eri u koju je prethodne godine uplovio Sea Dance Festival, danas jedan od najvećih glazbenih događaja na cijelom Mediteranu.

U petak, 14. veljače, stiže ograničeni kontigent prvih ulaznica za novi Sea Dance po promotivnoj cijeni od 210 kn, koja će biti aktualna do isteka zaliha. Ulaznice se mogu kupiti putem stranice seadancefestival.me.

 

foto: soundguardian.com