Prvi Karlovački

Vlatko Ivka: DP želi aktivno sudjelovati u svim sferama, podržati dobro, kritizirati loše

Autor: Branko Obradović

21.12.2021

Politika

Konferencija za medije Domovinskog pokreta, Gradske organizacije Karlovac i Županijske organizacije Karlovačke županije.

Mi želimo aktivno sudjelovati u svim sferama, podržati sve dobro, a kritizirati loše, kazao je predsjednik Županijske organizacije Domovinskog pokreta Vlatko Ivka na konferenciji za medije Gradske organizacije Karlovac i Županijske organizacije Karlovačke županije. Ivka je istaknuo da stranka na području Karlovačke županije počela politički aktivno djelovati nakon izbora ove godine.

-Ove godine prošli smo puno dobrih i teških dana. 2021. počeli smo aktivno politički djelovati u Karlovačkoj županiji, kada smo ukupno dobili jedanaest mandata. Neke planovi smo ostvarili, a na nekima radimo. Želimo ojačati našu stranku, želja nam je osnivanje podružnica u Ozlju i Dugoj Resi te u nekim većim općinama. U karlovačkom Gradskom vijeću podržali smo proračun za 2022. godinu, rekao je Vlatko Ivka.

Karlovački gradski vijećnik i dopredsjednik Gradske organizacije stranke Alenko Ribić rekao je da su vijećnici Domovinskog pokreta podržali Proračun Grada Karlovca.

-Vijećnici Domovinskog pokreta podržali su Proračun Grada Karlovca za 2022. godinu, ovim proračunom unaprijedit će se rad gradske uprave. Domovinski pokret podržava to što je proračun dostupa javnosti i što svi mogu vidjeti kako se troše proračunska sredstva. Kod donošenja proračuna ne mogu se zadovoljiti svi apetiti, proračun je dobro koncipiran. Projektna suradnja s vladajućima je jako dobra. Klizanje je besplatno za Vrijeme Adventa, a iduće godine ćemo se boriti da bude besplatno cijelo vrijeme. Zalažemo se i dalje da se građani mogu besplatno rekreirati na novoj atletskoj stazi. Radimo i na tome da se uredi Gradsko kupalište, barem da se postave tuševi. Drago nam je da je počelo uređenje kina Edison, istaknuo je Ribić.

Alenko Ribić istaknuo da se radi i na projektu bazena, što je obećano u kampanji, a Karlovac je to zaslužio.

-Najveći projekt za koji smo se zalagali je bazen, jer smatramo da ga Karlovac treba imati. Delegacija Grada Karlovca, u kojoj sam bio i ja, nedavno je bila u Puli. Oni su izgradili bazen, pa smo s njima imali konstruktivne razgovore o načinu na koji su to napravili. Mora se svakako napraviti studija isplativosti. Nijedan bazen u Hrvatskoj nije isplativ, napomenuo je Ribić

Alenko Ribić kazao je da su predstavnici Domovinskog pokreta ušli u nadzorne odbore gradskih tvrtki Mladost, Zelenilo i Hostel Karlovac. Županijski vijećnik i tajnik Gradske organizacije Karlovac Dejan Gorščak rekao je da se počelo raditi na formiranju temeljnih ogranaka po karlovačkim gradskim četvrtima.

-U završnoj smo fazi osnivanja temeljnih ogranaka u dvije gradske četvrti, a započeli smo na tome raditi u još dvije gradske četvrti. Tako da očekujemo da ćemo to dovršiti u prvoj polovici iduće godine. Ljudi nam se na tjednoj bazi priključuju, sada kada su završile turbulencije u stranci. Prepoznali su nas kao ozbiljnu stranku, kao jednu promjenu. Želimo osnovati što više temeljnih ogranaka po gradskim četvrtima i mjesnim odborima, kako bi spremni dočekali mjesne izbore 2023. godine, kazao je Goršćak.

Vlatko Ivka istaknuo je da su preuzeli tri mjesta u nadzornim odborima gradskih tvrtki, a da su spremni preuzeti i direktorsko mjesto, ako im se ponudi.