Prvi Karlovački

Vježbanjem na trgu Aquatike obilježen Europski dan bez automobila

22.09.2019

Karlovac

Cilj je potaknuti djecu da se maknu od kompjutera, da izađu iz kuće i zabavljaju se uz kretanje...

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti i ujedno na današnji Europski dan bez automobila 22. rujna koji je vrhunac tjedna kada gradovi sudionici jedan dan određuju jedno ili više područja namijenih isključivo pješacima, biciklistima i sredstvima javnog prijevoza, Javna ustanova Aquatika je od 10 do 12 sati organizirala rekreativno vježbanje na trgu akvarija.

-Osmislili smo jedno ugodno druženje i vježbanje za obitelji s djecom i odrasle na našem trgu. Imamo dva poligona od čega je jedan s provlačenjem i vježbama spretnosti i brzine, a drugi je za one koji su na nekim prometalima, od bicikla, rola, romobila, skateboarda…, istaknula je voditeljica službe za marketing u Aquatici, Ivana Kaleb Vuletić.

Naglasila je kako je cilj potaknuti djecu da se maknu od kompjutera, da izađu iz kuće i zabavljaju se uz kretanje.

Tjedan mobilnosti i jest osmišljen s ciljem kako bi se osvijestilo ljude da koriste druge alternativne prijevoze, ne samo automobile, odnosno više javnog prijevoza, hodanja i bicikla jer osim što na taj način čuvamo okoliš, radimo dobro i za naše zdravlje, poručila je Kaleb Vuletić.

Aktivnosti su provedene pod vodstvom trenerice Marine Capan, voditeljice Sportskog aerobic kluba Dinamic.

Inače, od njegovog pokretanja 2002. godine, utjecaj Europskog tjedna mobilnosti neprestano raste, kako diljem Europe tako i u svijetu. U 2018. godini kampanja je srušila rekord u broju sudionika tako da je  2.792 velikih i malih gradova iz 54 zemalja organiziralo aktivnosti tijekom ovog tjedna. (sl)

Foto: (sl)