Prvi Karlovački

Vivodinci svečano obilježili 700 godina od spomena imena Vivodina

Autor: Branko Obradović

19.09.2021

Županija

Koncelebriranu svetu misu u Vivodini predvodio monsinjor Josip Mrzljak

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Vivodina danas danas je u Vivodini održana svečanost obilježavanja 700. obljetnice od prvog spomena imena mjesta Vivodina.

Tim je povodom održan niz događanja koja su započela koncelebriranom svetom misom u župnoj crkvi Svetog Lovre, a koju je predvodio varaždinski biskup u miru monsinjor Josip Mrzljak.

Bogat i zanimljiv program pripremili su članovi KUD-a Vivodina, članovi DVD-a te učenici i djelatnici Područne škole Vivodina. Svečanosti su nazočile zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak, koje su se tom prigodom obratile skupu, čestitajući domaćinima ovu vrijednu obljetnicu te zahvalile na odlično organiziranoj svečanosti.

Zanimljivost ovog mjesta je da veći broj Vivodinaca danas živi u dijaspori, diljem svijeta, nego u Vivodini, ali svi oni rado dolaze i posjećuju rodni kraj.

Stoljećima su mještani ovog kraja odlazili trbuhom za kruhom, a Karlovačka županija, zajedno s Gradom Ozljem, danas nastoji stvoriti uvjete da vrijedni ljudi ovog kraja ostaju na Vivodini i da tu, zajedno sa svojim obiteljima, grade svoju budućnost.