Prvi Karlovački

Vivodinci slave blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Lovre u srijedu i nedjelju

Autor: Branko Obradović

09.08.2022

Mozaik

Blagdan svetog Lovre obilježava se ovaj tjedan u Vivodini

Blagdan nebeskog zaštitnika župe Vivodina svetog Lovre bit će proslavljen u srijedu, 10. kolovoza, a vanjska proslava bit će u nedjelju, 14. kolovoza. Župnik velečasni Andrija Markač istaknuo je da će u srijedu središnju misu u 11 sati predvoditi vojni biskup u miru Juraj Jezerinac.

-Kao i svake godine i ove godine proslavit ćemo naš blagdan svetog Lovre. U srijedu, 10. kolovoza na sam blagdan svetog Lovre središnju svetu misu u 11 sati predvodit će vojni biskup u miru Juraj Jezerinac u koncelebraciji svećenika Ozaljsko-lipničkog, Karlovačkog i Jaskanskog dekanata. Na misu večernjicu u 19 sati dolaze nam gosti iz župe svetog Martina iz Hrnetića, koji će predvoditi pjevanje. U nedjelju, 14. kolovoza bit će vanjska proslava. Naši susjedi iz Slovenije imat će svetu misu na slovenskom jeziku. Zatim će u 11 sati biti koncelebrirana sveta misa, koju će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško, koji će podijeliti sakrament svete potvrde sedmoro krizmanika, rekao je župnik župe sveti Lovro Vivodina velečasni Andrija Markač.

Očekuje se da će proslavi blagdana svetog Lovre prisustvovati i brojni Vivodinci koji žive u Australiji, Kanadi, Americi te u europskim zemljama.