Među donatorima najviše je pojedinačnih uplata privatnih osoba

Više od tri milijuna kuna već prikupljeno za ljude stradale u potresu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Iz Zaklade Solidarna priopćili su kako je dosad prikupljeno 3.649.149,76 kuna pomoći za ljude stradale u potresu, javlja portal Index.hr

  Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

  "Hitnom donatorskom akcijom SOLIDARNO S PETRINJOM I SMŽ koju je jučer pokrenuo Fond 5.5 Zaklade SOLIDARNA zasad je prikupljeno 3.649.149,76 kuna pomoći za naše sugrađane i sugrađanke. Donacije su pristigle putem aplikacije KEKS Pay (1.400.000,00 HRK), PayPala (175.297,20 HRK) te direktnim bankovnim transferom i web doniralicom (2.073.852,56 HRK).

  Među donatorima najviše je pojedinačnih uplata privatnih osoba, čime se iznova pokazalo da su građani i građanke Hrvatske, ali i ostatka svijeta odakle donacije pristižu, svjesni da budućnost ne možemo graditi bez zajedničkog solidarnog djelovanja.

  U kriznim stanjima, bitno je da smo tu jedni za druge, ali kao pojedinci ne možemo puno. Razumiju to tvrtke čije značajne donacije potvrđuju važnu ulogu korporativne filantropije u izgradnji društva solidarnosti.

  Sredstva prikupljena ovom hitnom donatorskom akcijom bit će usmjerena na konkretne potrebe naših sugrađana i sugrađanki koji su pretrpjeli strašnu materijalnu i osobnu štetu iz svih gradova, sela i mjesta Sisačko-moslavačke županije.

  Uključiti se možete i dalje preko doniralice Zaklade SOLIDARNA: https://solidarna.hr/donirajte
  ili putem aplikacije KEKS Pay
  ili putem Paypala: http://paypal.me/solidarna
  ili uplatom na nenamjenski račun Zaklade SOLIDARNA za krizna stanja:Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406
  Svrha:  SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ
  Poziv na broj: 01-2021
  SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22

  Putem aplikacije KEKS Pay može se donirati i iz inozemstva, bez naknade!

  Elementarne nepogode ne možemo spriječiti, ali možemo odabrati kako reagiramo na njihove posljedice.

  Hvala donatoricama i donatorima, privatnim i pravnim osobama i svima koji svojom podrškom pokazuju da dijele viziju Zaklade SOLIDARNA.

  Zajedno dokazujemo da #Solidarno uistinu je naše #NovoNormalno!"