"Jednom kada mi osvijestimo sebi da smo vrijedni posjeta i da je to što mi imamo jedinstveno i autentično, onda će to biti i pozivnica turistima da dođu i uživaju u zajedno s nama u našem gradu"

Više od 60 građana uz pomoć vodiča besplatno razgledavalo Zvijezdu

VIŠE IZ RUBRIKE

  U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Republike Hrvatske je povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske danas organizirala besplatno vođenje za zainteresirane građane u hrvatskim gradovima, a u Karlovcu je  Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije Bastion organizirala obilazak Zvijezde. Oko 60-ak  građana  okupilo se ispred Paviljona Katzler i u razgledavanje Zvijezde krenulo pod vodstvom predstavnice udruge Bastion, Ivančice Šebalj.

  -Cilj projekta je da građani Hrvatske upoznaju svoj grad u kojemu žive ili u kojem se trenutno nalaze, jer kada nešto voliš onda možeš upoznati susjedne gradove, susjedne zemlje i onda više cijeniš ono što imaš. Upravo zbog toga se i u Karlovcu kod Paviljona Katzler okupio 60-ak građana koji su krenuli u razgledavanje Zvijezde i u nekih sat i pol vremena obišli najuži i najstariji dio grada Karlovca, izjavila je Šebalj.

  Direktorica karlovačke Turističke zajednice, Marina Burić ovakvu aktivnost smatra izuzetno važnom.

  -S aspekta Turističke zajednice grada Karlovca ovo je izuzetno važno jer jedna od temeljnih zadaća je upravo edukacija lokalnog stanovništva o potrebi očuvanja svih kulturnih, prirodnih i povijesnih resursa s kojima raspolažemo.  Jer jednom kada mi osvijestimo sebi da smo vrijedni posjeta i da je to što mi imamo jedinstveno i autentično, onda će to biti i pozivnica turistima da dođu i uživaju u zajedno s nama u našemu gradu, poručila je Burić.

  Inače, ove godine se u organizaciju besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča uključilo 57 gradova , svi u isto vrijeme u podne. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu s ciljem kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima. (sl)

  Foto: S. Laić