Održane šesta sjednica Skupštine Zajednice sportova Karlovačke županije i šesta sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice

Više novaca za karlovački i županijski sport u 2019. godini

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Sportskoj dvorani na Rakovcu danas su održane šesta sjednica Skupštine Zajednice sportova Karlovačke županije i šesta sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice. Predsjednik obje zajednice je Želimir Feitl. Najprije je održana sjednica Zajednice sportova Karlovačke županije. Predsjednik Feitl istaknuo je da su usvojeni plan i program za iduću godinu te financijski plan.

    -Financijski plan za 2019. godinu iznosi milijun i tristo tisuća kuna, što je povećanje u odnosu na 2018. godinu. Taj novac bit će raspoređen po deset područja, koja pokrivamo. U 2018. godini masovnost i uključenje mladih sport bili su u redu, no vrhunski rezultati su slabiji, tu bilježimo podbačaj i u pojedinačnim i u momčadskim sportovima, rekao je Feitl.

    Na sjednici Karlovačke sportske zajednice usvojen je plan sredstava za sufinanciranje javnih potreba u sportu Grada Karlovca u 2019. godini. Kao i kod županijskog sporta, predsjednik Želimir Feitl nije zadovoljan s rezultatima karlovačkih sportaša u 2018. godini.

    -Na Gradskom vijeću Grada Karlovca usvojen je gradski proračun za 2019. godinu, a za sport je odvojeno sedam milijuna i 650 tisuća kuna, što je povećanje. Mislim da će sportaši klubovi biti zadovoljni. Ovo je bila jedna od prosječnijih godina karlovačkog sporta. Treba pohvaliti žensku ekipu Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac, koja je ušla u drugoligaški rang te bejzbolaše, kazao je Feitl.

    U članstvo Karlovačke sportske zajednice primljeni su Košarkaški klub Roling, BMW motociklistički klub Karlovac, Rukometni klub Sedmerac, Klub invalida sjedeće odbojke Karlovac i Karlovački savez sportske rekreacije.