Prvi Karlovački

„Vikend na Dubovcu“ u subotu

18.09.2019

Karlovac

Burić: Manifestacija ima potpuno novu misao vodilju i koncept koji se bazira na gastronomiji

U organizaciji karlovačke Turističke zajednice i partnera u subotu će održati manifestacija pod nazivom „Vikend na Dubovcu“.

Manifestacija ima potpuno novu misao vodilju i koncept koji se bazira na gastronomiji. Prvenstveno zbog toga što je gastronomija zanemarena tema u našem gradu, a smatramo da je vrijedna, da je vrlo bogata i da može postati jedan od motiva okupljanja kako našeg lokalnog stanovništva, tako i gostiju iz okolnih područja, rekla je direktorica Turističke zajednice Marina Burić detaljnije otkrila program.

Očekuju  nas brojne radionice na temu gastronomije i likovne, ali i gastro radionice. Bit će i natjecanje u pripremi fiš paprikaša u kojem će sudjelovati pet timova, učenika Trgovačko ugostiteljske škole, smjera kuhari. Bit će održana i radionica ukrašavanja licitarskih srca te izrada slatke zvijezde koju je TUŠ već promovirao ove godine. Ono, pak, što je novo, uspostavili smo snagu sa našim lokalnim karlovačkim snagama, food blogerima koji su prepoznatljivi već na nekoj regionalnoj, a čak i na nacionalnoj razini i mislim da su dodana vrijednost manifestaciji i da je mogu obogatiti i povećati njenu vidljivost. Također imat ćemo cjelodnevnu ponudu naših lokalnih OPG-ova, a pridružio nam se i restoran u Starom gradu Dubovcu koji će nuditi lokalni gastro meni, po promotivnoj cijeni.

Program manifestacije bit će objavljen i na engleskom jeziku.

Početak „Vikenda na Dubovcu“ je u subotu u 11, a završetak u 19 sati. (m.m.)