Prvi Karlovački

Vikend matineja i tradicionalno kićenje božićnog drvca

Autor: Marta Marinović

29.11.2020

Kultura

U uzbudljivom glazbeno-dramskom putovanju jednom od bajki iz ciklusa Priče iz davnine, kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu, saznajemo što je Potjehova istina i je li vrijedna svih žrtava koje traži i nameće.

Za razliku od svoja dva brata koja su tražila bogatstvo i moć, Potjeh je neumorno tragao za istinom. Zbog toga Potjeh nije uspio spasiti djeda od posljedica žudnje za prizemnim strastima svoja preostala dva unuka, a istina do koje je stigao sačinjena je od čiste tuge, plemenite i dobre.

Kako je Potjeh tražio istinu inspirativna je bajka koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Pisan uzbudljivim stilom, oslonjen na fantastičnu mitologiju još je jedan od tekstova zbog kojega Mažuranićevu zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom.

Predstava će se igrati u nedjelju, 29. studenog u 11 sati, a glavni glumac je poznati hrvatski pjevač Luka Nižetić.

Nakon predstave,  u 12 sati, kitit ćemo božićno drvce na platou ispred Zorin doma uz potporu tvrtke Zelenilo d.o.o. i Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca.Pozivaju se građani da dovedu svoje mališane koji će nam u tome pomoći, ističu iz Zorin doma.