Prvi Karlovački

Vikend itekako aktivan za policiju, 314 kazni palo je u ruke vozača

21.10.2019

Crna kronika

Provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu te sankcioniranja prekršaja

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu te sankcioniranja prekršaja. Utvrđeno je ukupno 314 prekršaja među kojima se 11 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 140 na brzinu, 68 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 18 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača u Donjem Furjanu, a iznosila je 1,77 promila. Također, kod 55-godišnjeg vozača bicikla u Karlovcu izmjerena je koncentracija alkohola od 1,21 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 139 km/h na autocesti A1.

Dodajmo ovome kako su jučer, 20. listopada policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s Mobilnom jedinicom carine i Vojnom policijom s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji na državnoj cesti D1 proveli su pojačani nadzor vozila i vozača.

-Tom prilikom utvrdili su 65 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 1 prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, 1 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, 1 prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, 1 prekršaj iz Zakona o šumama, 1 prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i 1 prekršaj iz Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti te 1 kazneno djelo krivotvorenja isprava, stoji u priopćenju.