Prvi Karlovački

Vikend besplatnih glazbenih događanja na Maloj sceni

Autor: Leo Stakovic

08.11.2019

Kultura

Bogat i nesvakidašnji program - eksperimentiranje sa zvukom, online community radio i radionica proizvodnje radijskog programa

Ovaj vikend na Maloj Sceni svakako je posvećen ljubiteljima glazbe i glazbenim entuzijastima, a zagrijavanje kreće već danas u sklopu besplatnog participativnog glazbenog programa „Scan the Jam“ od 20 sati. Ideja Scan the Jama je javno okupljanje svih ljudi voljnih eksperimentiranja sa zvukom. Program je otvoren za sve zainteresirane, bez obzira na dobnu skupinu ili poznavanje glazbe, a dobrodošli su i slušači. Kroz zajedničko druženje okupljeni će moći sudjelovati u improviziranoj svirci i stvaranju eksperimentalnih zvučnih sadržaja u neformalnom okruženju. 

U najnovijem izdanju Scan the Jam-a u goste dolaze Road Trippersi – akustični reggae/ska/dub duo iz Siska, a čine ga Luka Sertić i Vedran Šimunec (Little Vex). Svoj su zvuk do sada dijelili s publikom lutajući po festivalima, svirajući na ulicama, rivama, ljetnim terasama i drugim mjestima na kojima bi prepoznali dobru ekipu i pozitivnu atmosferu. U svojim regggae/ska akustičnim obradama sviraju hitove izvođača kao što su Bob Marley, Manu Chao, Rebelution, Albarosie, Dubioza Kolektiv, ali i nekoliko autorskih pjesama.

Glazbeni program nastavlja se u subotu od 20 sati gostovanjem KLFM-a u okviru programa „Radio na cesti“. U okviru gostovanja karlovačku publiku uz predstavljanje online community radija očekuju i nastupi bendova Nellcote te Brujača iz Zagreba, domaćeg i među Karlovčanima dobro znanog Ichaboda i splitskih RØLØ. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Sastavni dio svakog događaja je i radionica kroz koju se zainteresiranima približava ideja radijskog emitiranja i proizvodnje programa, ali i objašnjava na koji način funkcionira KLFM organizacija, na koji način se pokreće i sudjeluje u projektu community radija. Cijeli program uživo će se prenositi putem radio streama ili kabelskim radijskim kanalom.

– Projekt Radio na cesti provodi se već pet godina i u proteklo vrijeme je postao prava, glazbena, turneja kroz koju se kroz male dnevne festivale predstavlja vrijedna ali skrivena imena domaće nezavisne glazbe. Ove godine se uz glazbenu promociju, uključuje i mlade dizajnere koji rade na grafičkim oblikovanjima i dizajnu promotivnih materijala ( digitalnih i tiskanih ) koja daju posebno obilježje svakom od dosadašnjih i nadamo se budućih koncertnih aktivnosti kroz projekt “Radio na cesti”, poručuju organizatori.

Projekt “KLFM – Radio na cesti” provodi istoimena organizacija iz Splita u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih Split, Platformom Doma mladih Split, te udrugama KA-MATRIX – Karlovac i Alfa Albona iz Labina uz potporu Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba, Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz projekt Centri znanja.