Prvi Karlovački

ViK o prekidima vodoopskrbe na području MO Zagrad-Kalvarija-Vučjak

Autor: Anamarija Radočaj

03.08.2021

Vijesti

Mještani Mjesnog odbora Zagrad -Kalvarija-Vučjak nakon perioda kojeg je obilježilo više prekida vodoopskrbe, od kojih su neki bili dugotrajni tražili su pojašnjenje tvrtke Vodovod i kanalizacija.

-Zbog sanacije klizišta na području Vučjaka, bilo je potrebno izgraditi privremeni mimovod. Tada je prvi puta prekinuta vodoopskrba. Nakon toga,  izvođač radova na sanaciji klizišta oštetio je vlastiti mimovod te je pristupio hitnoj sanaciji puknuća i zatvaranju vode. Zbog zatvaranja dijela cjevovoda te potom otvaranja došlo je do hidrauličkih udara i poremećaja u tlakovima, što je izazvalo puknuća druge dionice cjevovoda nekoliko puta. Zadnje zatvaranje vode za područje Vučjaka bilo je u petak 30.07. , zbog izrade produžetka mimovoda od strane izvođača radova.

Koristimo priliku da naše korisnike podsjetimo na koji se način kvarovi, odnosno prekidi vodoopskrbe komuniciraju. O planiranim prekidima obavještavamo korisnike u pravilu 24 sata ranije na web stranici Društva( poveznica Prekidi vodoopskrbe jasno je uočljiva na naslovnici web stranice) i u lokalnim medijima. Kada se dogode puknuća, o potrebi zatvaranja vode i očekivanom trajanju prekida izvještavamo putem weba kao i medija. Također, informacije prosljeđujemo po potrebi i nadležnim Gradskim četvrtima odnosno Mjesnim odborima, što je bio slučaj i prilikom zatvaranja vode na Vučjaku. Informacije o prekidima vodoopskrbe u radno vrijeme mogu se dobiti u Odjelu za odnose s korisnicima ( 649 113 ili  649 114) odnosno od 0-24 pozivom na besplatni telefon 0800 400 047. Zahvaljujemo se  korisnicima na razumijevanju, pozivamo ih na suradnju, u svakoj situaciji smo na raspolaganju i sve što radimo usmjereno je boljoj kvaliteti posla i pružanja usluga.

Vučjak zajedno sa naseljima Gornje i Donje Stative čini usko povezanu cjelinu, pri čemu je za snabdijevanje vodom presudna vodosprema Vučjak. Jedan od prioriteta u idućoj godini je dogradnja  odnosno proširenje kapaciteta vodospreme Vučjak kako bi postigli stabilniju i sigurniju opskrbu vodom. U sklopu aktualnog  projekta sanacije klizišta, izmijenit će se i dio vodovodne mreže, izvijestili su iz tvrtke.