Vijećnici Ribić (DP) i Pavlačić (HSS) o Aglomeraciji – stanovnike muče prašina i česti prekidi vode

VIŠE IZ RUBRIKE

  Direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica na aktualcu je sjednice Gradskog vijeća uz gradonačelnika najviše puta izlazila za govornicu. Od niza pitanja dva su bila vezana uz Aglomeraciju.

  Što se može napraviti po pitanju prašine koja je za stanovnike Kamenskog i Turnja, uz gradilište, veliki problem, pitao je vijećnik DP-a Alenko Ribić. No, nije samo prašina problem, veći su problem česti prekidi vodoopskrbe i može li se ubrzati otklanjanje kvarova zanimalo je pak HSS-ovog vijećnika Predraga Pavlačića.

  -Vezano za prašinu, to je situacija na svim gradilištima, to je problem koji stvara stanovnicima nelagodu. Zaprimili smo dosta pritužbi građana i reagirali smo na svaku. Iako je izvođač odgovoran za gradilišta, mi kao tvrtka poslali smo dopis na nadzor koji je odgovoran da upozorava izvođača da redovito polijeva gradilište da ne bi bilo prašine, odgovorila je Malenica te dodala da ove grupe radova, Turanj i Kamensko, radovi brzo napreduju i mogli bi biti završeni prije predviđenog roka.

  -Znate li koliko su puta u zadnja dva mjeseca vaši djelatnici intervenirali na području Kamenskog u vezi prekida vode? Reći ću vam podatak da problema imamo zadnjih sedam dana i da je prekjučer stigla voda. Nije bilo vode ili je pritisak bio toliko slab da se nije moglo koristiti vešmašinu i drugo, rekao je Pavlačić i napomenuo da ulaskom zraka u vodovodne cijevi problemi nastaju i s kućanskim aparatima kao i s pećima za centralno grijanje.

  Zanima ga zašto izvođači radova kad potrgaju cijev odmah o tome ne obavijeste ViK, kako bi se kvar mogao brzo otkloniti.

  Katarina Malenica je naglasila da je kvar prouzročio izvođač radova.

  -Nama je odmah javljeno u Vodovod, naše ekipe su odmah izašle na sanaciju. Nisu mogle odmah pronaći kvar pa je to bio problem i bio je premali tlak u cijevima, ali ponovo kažem mi smo odmah pristupili sanaciji. Mi imamo više ekipa koje traže kvarove i uvijek su na raspolaganju i to se nije smjelo niti moglo dogoditi, odgovorila je direktora ViK-a.