Karlovčani poraženi u osmini finala nakon izvođenja jedanaesteraca

Veterani Mostanja nastupili na 22. prvenstvu veterana HNS-a u Metkoviću

VIŠE IZ RUBRIKE

  Protekli vikend u organizaciji Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u Metkoviću je održano 22. prvenstvo veterana HNS-a. Na prvenstvu su sudjelovale 24 momčadi. Prvo mjesto osvojila je momčad Sabunjar Privlaka, koja je u finalu bila uspješnija od domaćina prvenstva momčadi Neretve Metković 4:2, nakon izvođenja jedanaesteraca, u osnovnom dijelu bilo je 0:0. U svojim redovima pobjednici imaju najboljeg igrača Šimu Markovića, dok je najboljim vratarom proglašen Zoran Bubalo iz Neretve Metković. Najbolji strijelac bio je Andrija Vuka iz Dugopolja s 4 postignuta pogotka. U susretu za treće mjesto, izvođenje jedanaesteraca, veterani HNŠK Moslavina Kutina bili su uspješniji od momčadi Dugopolja sa 4:1.

  Veterani Mostanja nastupili su u skupini D te ostvarili vrlo lijep uspjeh plasiravši se u osminu finala, gdje su poraženi od kasnijeg finaliste prvenstva i domaćina momčadi Neretve iz Metkovića nakon izvođenja jedanaesteraca 4:3, u regularnom dijelu bilo je 0:0.

  Prije nastupa u osmini finala u skupini D odigrali su dvije utakmica i oba puta remizirali; Mostanje Karlovac – Župa Dubrovačka Čibača 1:1 (Danijel Lokmer 17' za Mostanje Karlovac, a Jurica Poturica 23' za Župu Dubrovačku Čibača, NK Veterani Zaprešić – Mostanje Karlovac 2:2 (Ivan Zekić 25 i Vinko Pejčinović 33' za NK Veterani Zaprešić, a Saša Lugar 19' i Matija Štefanac 45' za Mostanje Karlovac), na kraju skupine poredak je bio sljedeći. 1. NK Veterani Zaprešić, 2. Mostanje Karlovac, 3. Župa Dubrovačka Čibača

  Lijep uspjeh i odličan dojam ostavili su Karlovčani koji su predstavljali Nogometni savez Karlovačke županije, a da je bilo malo više sreće kod izvođenja jedanaesteraca, uspjeh bi bio još i veći. Sva tri susreta odigrali su odlično, te ostvarili tri neodlučena rezultata, a posebno napeto je bilo razigravanje s domaćinom u osmini finala gdje je samo sreća bila na njihovoj strani, jer nisu stvorili niti jednu ozbiljnu situaciju pred vratima Karlovčana.

  Ovim putem veterani Mostanja zahvaljuju se na potpori Nogometnom savezu Karlovačke županije, Tvrtki Mladost, D-gradnja d.o.o. i Delač građevinsko-trgovačkog obrta te Gradu Karlovcu.

  Karlovčani su imali važnu ulogu na prvenstvu, povjerenik za natjecanje na 22. prvenstvu veterana HNS-a bio je Neno Stražanac, službeni zapisničar Dražen Tuškan, a fizioterapeut Sandi Ravbar.