Prvi Karlovački

Veslački klub “Karlovac” nastupio na državnom prvenstvu

Autor: Branko Obradović

20.09.2021

Sport

Dvije medalje u konkurenciji veterana

U  Zagrebu je od 16. do 19. rujna na Jarunskom jezeru održano 31. Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane.

Na prvom nastupu Veslačkog kluba “Karlovac” na ovakvom velikom i značajnom državnom natjecanju nastupili su  Tin Jarnjević u samcu za kadete A, Lucija Salaić i Ana Katušin u dvojcu na pariće za seniorke A, Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić u dvojcu na pariće za veterane  te Davorin Katušin Mika u samcu za veterane.

Tin Jarnjević osvojio je drugo mjesto mjesto u B finalu za kadete A. Seniorke Lucija Salaić i Ana Katušin prvu trku u dvojcu na pariće za seniorke završile su na 4.mjestu te su u nedjelju nastupile u B finalu u kojem su osvojile drugo mjesto u B finalu.

Zadnjeg dana natjecanja nastupili su Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić u dvojcu na pariće te u tijesnoj utrci odveslali 1.000 m za 3:26,10 te osvojili drugo mjesto.

U samcu za veterane u nedjelju ujutro nastupio je veteran Davorin Katušin i osvojio prvo mjesto u samcu.

-Prezadovoljni smo našim nastupima. Davorin Katušin je s lakoćom odveslao trku,  Tin se borio  sa 30 veslača iz cijele Hrvatske, Dario Cvitešić i ja imamo malo zajedničkih treninga u nogama, Ana Katušin i Lucija Salaić isto tako, a svi smo dali najviše od sebe. 

Za naš klub nastup na ovakvoj vrsti natjecanja ima veliki značaj, tim više jer smo u sklopu natjecanja na Vijeću klubova Hrvatskog veslačkog saveza, gdje je u ime našeg kluba vijeću  prisutvovao dopredsjednik kluba Dario Cvitešić, primljeni kao pridruženi član Hrvatskog veslačkog saveza.

Ovim putem zahvaljujemo svim članovima HVS-a koji su bili u petak prisutni na vijeću i  jednoglasno prihvatili naš zahtjev, kazao je Tihomir Jarnjević.