Prvi Karlovački

Veslačica Ema Hodak državna prvakinja u skifu kod kadetkinja

Autor: Branko Obradović

19.09.2021

Sport

Članovi Veslačkog kluba "Korana" nastupili u Zagrebu na državnom prvenstvu

Članovi Veslačkog kluba “Korana” nastupili su na regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu na državnom prvenstvu. Ema Hodak osvojila je naslov prvakinje Hrvatske u skifu za kadetkinje A.

Dvojac bez za lake seniore s posadom Mauro Bauer i Igor Šušnjar bio je četvrti u A finalu, a šesto mjesto u finalu A osvojio je Igora Šušnjar u skifu za lake juniore A, a šesti je bio u finalu A  i Josip Jakšić u skifu za kadete A.

Prvo mjesto u B finalu osvojio je kadetski četverac GIG s posadom Lovro Butina, Noa Kralj, David Mikašinović, Vinko Božić i kormilar Mateo Ramouš.

Također u B finalu prvo mjesto pripalo je i dvojcu na pariće za kadete u kojem su veslali Jan Latković i Luka Ranitović. Četvrto mjesto u finalu B zauzela je Lara Mandić u kategoriji lakih juniorki A. Maks Findrik bio je četvrti u repesažu utrke skifova za kadete B.

Roman Romčević zauzeo je četvrto mjesto u četvrtfinalu skifova za kadete A, a Šime Ravnjak peto mjesto u istoj kategoriji. Noa Ružić bio je peti u eliminacijama nastupivši u skifu za kadete A.

– Na ovom prvenstvu bila je vrlo jaka konkurencija. Iako smo se nadali više medalja nemam razloga zbog toga biti nezadovoljan.

Od Eme Hodak očekivali smo prvo mjesto, jer u ovom trenutku ona je najbolja hrvatska veslačica u svojoj kategoriji. Medalji smo se nadali i od Josipa Jakšića koji je zakazao.

On je vrlo emotivan i imao je tremu. Inače je prije ovoga prvenstva pokazao da je najbolji u svojoj konkurenciji. Vjerujem da će se u buduće riješiti treme i biti uspješan veslač.

Naš dvojac na pariće, inače juniori B, veslao je u konkurenciji lakih seniora.

Praktički su preskočili dvije starosne kategorije, zauzeli su četvrto mjesto u A finalu. Naš dvojac na pariće za kadete A bio je sedmi u konkurenciji 24 posade.

Svakako bih spomenuo da su  nastupili pet dana nakon preboljele korone. Nemam razloga biti nezadovoljan njihovim nastupom, kazao je trener Zlatko-Minja Katušin.