Prvi Karlovački

Velimir Zajec s Deverićem i Mlinarićem promovira svoju biografiju u Karlovcu

Autor: Branko Obradović

10.05.2022

Sport

Promocija knjige "Zeko" bit će u ponedjeljak, 16. svibnja od 18 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom

Velimir Zajec, Stjepan Deverić i Marko Mlinarić nastupit će idućeg ponedjeljka, 16. svibnja od 18 sati u Karlovcu. Ipak, neće biti na nekom nogometnom terenu već će u Gradskom kazalištu Zorin Dom promovirati veliku biografiju Velimira Zajeca knjigu “Zeko” koja je nedavno izašla iz tiska u već drugom izdanju.

Knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” puštena je nedavno u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana “Dinama”, već i onu kao igrača “Panathinaikosa”, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama. Također u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.

Nedavno je održana velika promocija knjige u Zagrebu u Kazalištu Komedija, a ova u Karlovcu prva je izvan Zagreba koja će, 40 godina nakon osvajanja naslova prvaka 1982. godine, okupiti jedne od najvažnijih igrača te generacije u opuštenom druženju.

Program će moderirati radijski voditelj Damir Valent, a okupljenima će se obratiti i autor knjige Sanjin Španović. Na promociji bit će moguće i kupiti knjigu “Zeko” po promotivnoj cijeni.