Prvi Karlovački

Veliki “promet” u “Karlovcu 1919”, puno igrača otišlo, dosta novih

Autor: Branko Obradović

18.07.2022

Sport

Nogometni klub "Karlovac 1919" počeo s pripremama

Seniorska momčad Nogometnog kluba “Karlovac 1919” počela je danas na Stadionu “Branko Čavlović Čavlek” s pripremama za novu sezonu. Trener Igor Pamić istaknuo je da je puno igrača napustilo klub, dosta je novih imena, a očekuje se da će doći još nekoliko igrača.

-Ja ne mogu ne razmišljati na jedan način, znači, a to je da budemo najbolji. Možda nismo pokazali u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka i slaganju momčadi da je to stvarno tako. Puno igrača je otišlo, treba slagati potpuno novu momčad, još se tražimo, nije sve idealno, nije sve bajno, međutim, ja vjerujem u klub, vjerujem u sebe, vjerujem u ono što imamo i što ćemo dovesti. Imamo dovoljno vremena da se složimo, nije to ništa najnovije da nismo spremni dočekali početak priprema, pogotovo nas je poremetilo špekuliranje u koju ćemo ligu, to pisanje i naklapanje, onda ni igrači ne znaju o čemu se radi. Vrlo je teško raditi u takvom ambijentu i okruženju, međutim, držimo da je dobro ono što smo doveli, a da će ono što smo doveli biti još bolje. Nemamo puno vremena, počinjemo raditi s onim što imamo i ja ne priznam ništa drugo osim borbe za prvo mjesto u ovom rangu u kojem jesmo za sada. Ja ne mogu obećati prvo mjesto, ali ću sve napraviti s dečkima na terenu da na kraju bude tako, kazao je Pamić.

Još uvijek postoje neka šuškanja da bi moglo biti nekih promjena u ligama, ali bolje je ne misliti na to. Pamić je kazao da je momčad jako dobro odigrala proljetni dio prvenstva.

-“Karlovac 1919” je u proljetnom dijelu sezone učinio sve što je bilo u našoj moći. Drugi dio prvenstva završili smo na prvom mjestu, to je znak da nismo puno fulali. Nekada ne možeš i ne stigneš popraviti ono gdje se zakasnilo, kod nas je na žalost tako bilo. Tu moram ja preuzeti odgovornost, ali opet držim da klub koji ima svoju ambiciju i tradiciju, svoj identitet, ne može kleknuti samo zato što si radi jednog boda ili jednog kola bio četvrti, a ne treći i time izgubio mogućnost za viši rang. Osobno smatram da mi moramo raditi jednako, ništa slabije, bez obzira na rang, jer jedna godina brzo prođe i ne znam zašto mi ne bi uspjeli u novoj sezoni. Ne znam što bi se to drastično promijenilo, osim normalno tih nekih financijskih gubitaka, koji nisu ni mali, jasno mi je. Držim da pravi klub mora ostati pri svojoj ambiciji, ono što nije uspjelo u jednoj godini, da pokušamo u novoj sezoni, rekao je Pamić.

Novi pomoćni trener je Nikola Šprajcer, a Antonio Magdić vraćen je u Školu nogometa. Prvu pripremnu utakmicu Karlovčani će odigrati u subotu, 23. srpnja protiv “Lukavca”, a drugu 30. srpnja protiv “Rudara” iz Prijedora. Do sada su u klub došli vratar Luka Šteko iz “Varaždina”, Ivan Giljanović iz “Rudara” iz Labina, Elvis Trešnjić iz Pule i Marko Puškarić. Na probi su Hock, Brkić, vratar Gugec i Rudić.