Prvi Karlovački

Veliki koncert u čast prof. Aleksandra Radivojevića u crkvi Presvetog Srca Isusovog

Autor: Sunčica Laić

27.12.2021

Kultura

U organizaciji Chorus Carolostadiena, u utorak, 28. prosinca s početkom u 19 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusovog, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, održat će se drugi dio 2. Memorijala kulturnoj legendi grada, gospodinu, prof. Aleksandru Radivojeviću. Uoči nastupa, u 18 sati prethodit će sveta misa.

-Na drugom dijelu okupili smo udruge sa kojima je prof. Radivojević surađivao dugi niz godina i koje su okosnica kulture grada Karlovca, od FA Matije Gubca, FD Vuga, Karlovačkog vokalnog okteta, Fortitudo Dei u kojemu sviraju i pjevaju njegovi učenici, Chorus Carolostadiena, kao i promocija mladog tamburaškog sastava članova KTO “Merak”, te domaćina kao i na prvom memorijalu Cor Iesu.

Iako desetkovani, unatoč dvije godine pandemije, udružili smo snage i 28. prosinca okupit ćemo se i otpjevati njemu u čast i sjećanje, zajednički, u sinergiji i time nastaviti njegovo djelo. Ono što je radio čitav svoj život, stvarao glazbu, vodio i pratio udruge, surađivao sa nama, pretočiti ćemo nadamo se, još samo jedan u nizu memorijala u njegovu čast, poručuju iz Chorusa.