U župi Kamensko proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo

Veliki broj vjernika iskazao štovanje Majci Božjoj u svetištu u Kamenskom

VIŠE IZ RUBRIKE

Velika Gospa

Središnju svetu misu, koja je počela u 11 sati predvodio je dominikanac velečasni Ivan Dominik Iličić iz Rijeke

Katolički vjernici danas slave blagdan Velike Gospe ili svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Brojni vjernici hodočastili su u marijanska svetišta, a u našoj županiji najveće su proslave u Kamenskom, Novigradu na Dobri i Oštarijama. Pred početak procesije i središnje svete mise okupio se na prostoru ispred crkve Majke Božje Snježne u Kamenskom veliki broj vjernika. U ime Grada Karlovca prisustvovao je središnjem misnom slavlju gradonačelnik Damir Mandić. Karlovačku županiju predstavljala je pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac. Procesija s pjevanjem krenula je kroz Kamensko u 10 sati i 30 minuta, a predvodio ju je monsinjor Ferdinand Vražić, kip Majke Božje nosile su djevojke iz Pokupske doline. Pater Ivan Šarić, upravitelj župe Kamensko i provincijal Reda pavlina pozdravio je sve na početku središnje svete mise.

-Čast mi je pozdraviti vas sve, dragi hodočasnici, župljani, gosti, u svetištu Majke Božje Snježne u Kamenskom, ovdje na ovu veliku svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Veliku Gospu. Pozdravljam našeg gradonačelnika Damira Mandića, kazao je pater Ivan Šarić.

Središnju svetu misu, koja je počela u 11 sati predvodio je dominikanac velečasni Ivan Dominik Iličić iz Rijeke, sa svećenicima iz Karlovačkog dekanata, koje je predvodio dekan Dražen Karačić. Večernju svetu misu u crkvi Majke Božje Snježne, koja počinje u 18 sati, predvodit će pavlin pater Marko Kornelije Glogović. Zatim će biti održan susret KUD-ova iz okolice. Ugostiteljska ponuda izuzetno je bogata, vjernici su od jutra mogli uživati u tradicionalnom gvircu i medenjacima, a bila je bogata ponuda pečenih janjaca i odojaka. Brojni štandovi privlačili su djecu raznim, šarenim igračkama.