Prvi Karlovački

Veliki broj posjetitelja na tradicionalnom susretu plesnih ansambala

Autor: Ivana Ivandić

25.04.2022

Kultura

Oko 300 izvođača starosne dobi od tri do 50-ak godina nastupilo je u bogatom programu.

Uoči svjetskog dana plesa koji se obilježava 29. travnja održan je u nedjelju, 24. travnja, 26. susret plesnih ansambala Karlovačke županije u organizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije i ZOAKD-a Karlovac.

Oko 300 izvođača starosne dobi od tri do 50-ak godina nastupilo je u bogatom programu koji se u tri dijela odvijao u gradskom kazalištu “Zorin dom”.

Važno je naglasiti da je na sva tri dijela dvorana kazališta bila ispunjena, ukupno oko 1000 posjetitelja, što dokazuje da se publika željna koncerata nakon duge pauze zbog corone vratila u kazalište i dala podršku vrijednim izvođačima na ovim tradicionalnim susretima, navodi predsjednik ZAKUD-a Damir Škrtić u priopćenju.

Susrete je u ime županice Martine Furdek Hajdin i Karlovačke županije otvorila pročelnica za prosvjetu i kulturu Marija Šćulac. U programu su sudjelovali Baletni studio gradskog kazališta Zorin dom Karlovac, Studio za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo Studio 23 Karlovac, POU Duga Resa, Plesni klub ST; ART i Udruga za ples i rekreaciju River Dance Karlovac.

Njihovi vrijedni koreografi pripremili su sjajne programe za izvođače raznih dobnih kategorija koje je raspoložena publika nagrađivala burnim pljeskom. Sve nastupe pratio je selektor Branko Banković koji je poslije nastupa na okruglom stolu dao osvrt na 22 ukupno izvedene točke.

Opširne ocjene i odabir predstavnika za državnu smotru selektor će dostaviti Hrvatskom Saboru kulture koji će dostaviti rezultate organizatorima. Na okruglom stolu predsjednik ZAKUD-a Karlovačke županije Damir Škrtić, koji je bio prisutan na svim programima, uručio je svim sudionicima priznanja za sudjelovanje na susretima i zahvalio se selektoru na dolasku i vrijednim komentarima vezanim uz nastupe skupina.

Foto: Damir Škrtić