Velika potražnja za suvenirima na Danima piva, od retro dizajna do pivskih sapuna "kaj se pjeniš"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Na ovogodišnjim Danima piva suvenire posvećene svime što ima veze s tradicijom ove manifestacije i Karlovačkim pivom posjetitelji mogu pronaći na dvije lokacije. Tako je na  Promenadi smještena zajednička suvenirnica Aquatike i Muzeja grada Karlovca, a brojne suvenire nudi i Paviljon Katzler.

  Obišli smo obje lokacije kako bi doznali što sve ove godine nude i kako su zadovoljni posjećenošću i prodajom.

  Aquatika i Muzeji grada Karlovca tako prodaju suvenire s motivima Dana piva, ali i prigodne suvenire s motivima Karlovačkog piva i grada Karlovca. Suvenirnica se nalazi na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i radi svaki dan trajanja Dana piva od 18 do 24 sata.

  -Ove godine Aquatika je u suradnji s Karlovačkim pivom pripremila novu ponudu retro suvenira. U ponudi su majice, pregače, platnene torbe, podmetači i staklene krigle s motivima karlovačkih Dana piva. Količine su ograničene, a cijene pristupačne, tako da će svaki ljubitelj Dana piva moći kući ponijeti podsjetnik na ovu omiljenu karlovačku manifestaciju.

  Muzeji grada Karlovca nude suvenire s prepoznatljivim motivom “Zlatke” te s motivom poznatog muzejskog predmeta i omiljenog karlovačkog prijevoznog sredstva bicikla, istaknula je Ivana Kaleb Vuletić, voditeljica Službe za marketing u Aquatici.

  Kaleb je naglasila i da iako im prodaja odlično ide, odlučili su zadnja dva dana manifestacije cijenu suvenira sniziti za 50 posto, pa je pozvala sve zainteresirane posjetitelje da još danas požure i kupe željeni suvenir.

  -Jako smo zadovoljni ove godine s prodajom suvenira. Ljudi baš traže ovo što je brendirano s Danima piva, a retro dizajn je pun pogodak, poručuje.

  Među kupcima na njihovom štandu zatekli smo i Vesnu koja si je kupila majice, jedan rokovnik i podmetače za pivo koji su joj se posebno svidjeli.

  -Imaju dobar asortiman i cijene su pristupačne, a danas sam suvenire uspjela dobiti u pola cijene tako da sam baš zadovoljna kupovinom za sebe, supruga i sina, rekla nam je Vesna.

  Vera iz Varaždina rekla je kako je prvi put na ovoj manifestaciji, a sviđaju joj se stvari u suvenirnici te si je kupila nekoliko vrećica i majica, a i cijenom je zadovoljna.

  A što specifično ove godine nudi Paviljon Katzler otkrila nam je vlasnica Paviljona i predsjednica istoimene udruge, Morana Rožman.

  -Najbolje se prodaju oni suveniri koji koštaju do 30 kuna. To su najčešće magneti, a imamo ih sa službenim logom Dana piva i svim što je vezano za Karlovac. Bitno je naglasiti da sve što imamo ovdje, bez obzira jesu li to magneti, figure ili bilo što drugo je rad naših karlovačkih umjetnika i kreativaca i ovo je lokalpatriotski punkt u punom obimu. Ove godine pored uobičajenih suvenira, najveći adut nam je pivski sapun koji se zove „kaj se pjeniš“ i to je napravljeno u suradnji sa Željkom Janjanin, našom Karlovčankom koja radi u Dubrovniku. Na posljednjim Danima smo imali pivski sapun od Karlovačke svijetle pive, a ove godine imamo i crni sapun od crne pive, a dodali smo unutra i malo bosiljka i ružmarina, kazala je između ostalog Morana.

  Odlično je posjećen i njihov retro foto kutak.

  -Ovaj naš vanjski retro kutak se tematski uređuje, sada je na temu Dana piva i slobodno je na korištenju 24 sata. I u retro kutku i u izlozima nalazi se cijeli povijesni prikaz proizvodnje piva u Karlovcu. U izlozima se nalazi i povijest svih 35 godina Dana piva sa prvim originalnim plakatom iz 1984. godine koji je bio ustvari najbolji plakat ikad i izaziva jako dobre emocije kao i recimo flašice crnog i žutog Pola.

  Definitivno sam zadovoljna prodajom i to je maksimum koji je Paviljon ikada do sada napravio. Što se tiče same manifestacije, mislim da je ovo jako dobar temelj za dalje jer mi se čini da smo svi ovdje zadovoljni i trgovci i posjetitelji i to je tako jedna lijepa sinergija svega, samo to treba nadograđivati svake godine „mic po mic“ i to je to, zaključuje Morana.

  Među brojnim znatiželjnicima ispred Paviljona Katzler zatekli smo i Vesnu Lah Vukelić koja je više od 30 godina živjela u Kanadi, a prošle godine se vratila u Karlovac.

  -Jako mi se dopadaju ova srčeka ovdje koja su magneti za frižider i moram ih kupiti unukama koje će tek sutra doći s mora. A od ovih flašica kako ih je Morana posložila pa do pivskih vrčeva, ne znate što je ljepše…, poručuje Vera.