Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete i većina roditelja želi da su njihova djeca uspješna kako bi im kasnije bilo lakše u životu i u daljnjem obrazovanju. Pred djecom i roditeljima uvijek je mnogo novih izazova. Prevladati ih je lakše uz Menar Academy Karlovac.

Velika novost za djecu i roditelje: MENAR ACADEMY stiže u Karlovac!

VIŠE IZ RUBRIKE

  Velika novost za svu djecu i roditelje prije početka nove školske godine! Ove jeseni svoja vrata u Karlovcu otvara škola Menar Academy! Ova međunarodna škola za razvoj intelektualnih potencijala djece prisutna je u više od 50 zemalja svijeta, a provodi edukativne programe za kognitivni i socio-emocionalni razvoj djece dobi od 3 do 15 godina. Škola Menar Academy Karlovac nalazi se na adresi Trg hrvatskih branitelja 2, u sklopu novouređene Tržnice Karlovac. Upisi i predbilježbe za besplatne ogledne sate su već u tijeku, a u nastavku pročitajte sve važne informacije o ovoj popularnoj školi.

  Kome je škola namijenjena?

  Ova je škola za svu djecu dobi od 3 do 12 godina, prosječnih intelektualnih sposobnosti, kao i iznadprosječnih. Programi koji se provode u školi Menar Academy Karlovac temelje se na poticanju simultanog korištenja i razvoja obje hemisfere mozga s ciljem poticanja cjelovitog razvoja djece već od najranije dobi. Brojevi i različiti oblici računanja osnovno su sredstvo kojim se kod polaznika razvijaju različite kognitivne sposobnosti: koncentracija i pažnja, pamćenje, vizualizacija, logičko i analitičko mišljenje, samopouzdanje, inteligencija, fina motorika, rješavanje problema, brzo računanje, kreativnost i mašta.

  Programi

  U školi Menar Academy Karlovac možete se upisati u dva programa: program Mentalne aritmetike (za djecu od 4 do 12 godina) i Numicon program (za djecu od 3 do 6 godina), a uskoro će biti moguć upis i u treći program AdMath (program napredne matematike za djecu od 9 do 13 godina).

  Mentalna aritmetika intenzivan je i kreativan program kojem je cilj poticanje i razvijanje intelektualnih vještina i kognitivnih sposobnosti. Program se provodi u malim grupama do 12 polaznika u trajanju od 3 školska sata. Mentalna aritmetika predstavlja poseban način računanja koji se temelji na vizualizaciji abakusa (drevne računaljke podrijetlom iz Azije) i računanja mentalnim putem, bez papira i olovke. Program mentalne aritmetike najučinkovitija je metoda treninga mozga koja donosi dugoročne rezultate i značajno utječe na sve aspekte djetetova razvoja.

  Numicon program razvijen je na sveučilištu Oxford te je 2015. godine proglašen za najbolju svjetsku matematičku metodu. Namijenjen je mlađoj djeci koja još dobro ne poznaju brojeve i koja imaju lošiju grafomotoriku. Osnovni mu je cilj cjelokupan razvoj djeteta, dakle socio-emocionalni i kognitivno-intelektualni razvoj. Program se kroz igru i kreativno istraživački pristup usmjerava na razvijanje predmatematičkih vještina djece. Nastava se odvija u malim grupama do 8 djece u trajanju od dva školska sata uz različite zabavne i kreativne materijale živih boja, razne istraživačke i didaktičke igre, grafomotoričke vježbe i vježbe pisanja i čitanja brojeva te zbrajanja i oduzimanja.

  Individualni pristup svakom djetetu i stručni predavači

  Kako bi svako dijete dobilo baš ono što mu je potrebno svi programi temelje se na individualnom pristupu. S tim ciljem učenike koji su odlični potiče se na razvoj kroz dodatnu nastavu i sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima, dok se s učenicima kojima ide lošije rade sati dopunske nastave. Dopunska nastava može biti individualna ili u maloj grupi, a održava se u terminima po dogovoru. Iznimno je važno napomenuti da su svi dodatni, dopunski i sati nadoknada uračunati u cijenu školarine te da roditelji ne trebaju izdvajati dodatna financijska sredstva kako bi bili sigurni da dijete uspješno usvaja plan i program rada. Sve programe provode stručni predavači koji imaju značajno prethodno iskustvo u radu s djecom i završili su međunarodno priznate edukacije i usavršavanja za vođenje navedenih programa.

  Nastava i nastavne metode

  Nastava se održava u malim grupama, a u Menar interaktivnoj nastavi, uz digitalne tehnologije i aplikacije koriste se inovativne metode u poučavanju, bogate sadržajem za razvoj svih važnih vještina ključnih za postizanje uspjeha, ne samo na akademskoj razini, nego i u svim aspektima života. Svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete i većina roditelja želi da su njihova djeca uspješna kako bi im kasnije bilo lakše u životu i u daljnjem obrazovanju. Pred djecom i roditeljima uvijek je mnogo novih izazova. Prevladati ih je lakše uz Menar Academy Karlovac.

  Usmjeravanje djetetovog razvoja i prepoznavanje potrebe za dodatnim sadržajima

  Postoje djeca koja imaju veće potrebe za intelektualnim poticajima. Kada roditelj to prepozna važno je da svom djetetu omogući razvoj u onom okruženju koje je za njegove sposobnosti najbolje. Osim aktivnosti koje potiču kognitivni razvoj za to je dijete jednako važno da se razvija u okruženju u kojem će razvijati i svoje socijalne vještine, koje su često stavljene u drugi plan. Potrebno mu je okruženje u kojem će moći ostvariti prijateljske odnose, u kojem će naučiti pomagati i tražiti pomoć, u kojem će se moći radovati svom uspjehu, ali i naučiti radovati se uspjehu svojih vršnjaka. U školi Menar Academy djeca se razvijaju u poticajnoj okolini. U grupnom se radu potiče natjecateljski duh, socijalne vještine, vještine suradnje i empatije s ciljem da svako dijete osjeća da se može izraziti, da se cijeni njegov trud, a ne samo rezultat i da razvija samopouzdanje koje predstavlja temelj za budući uspjeh u školi i u životu.

  Upisi i besplatni ogledni sati

  Olakšajte svojoj djeci usvajanje svih nastavnih sadržaja kroz puno smijeha, zabave i novih prijateljstava. Upisi su školu Menar Academy Karlovac su u tijeku! Predbilježiti se možete na besplatne ogledne sate putem ovog linka, emaila karlovac@menaracademy.eu te pozivom na broj 095 3939 869, kao i na Facebook i Instagram profilima škole Menar Academy Karlovac.

  Više o školi Menar Academy i o svim programima možete saznati na web stranici www.menaracademy.eu.