Ceremonijalni start večeras u 18 sati i 30 minuta

Večeras u Zagrebu počinje automobilski spektakl WRC Croatia Rally

VIŠE IZ RUBRIKE

WRC Croatia Rally

Najveća sportska manifestacija u Hrvatskoj dobila je svoju službenu mobilnu aplikaciju prilagođenu iOS i Android sustavima

Svečanim ceremonijalnim startom kod nacionalne i sveučilišne knjižnice i zagrebačkih fontana večeras, počinje WRC Croatia Rally. U Hrvatsku se već četvrtu godinu za redom vraćaju najtrofejnije svjetske rally posade i najveći rally vozači današnjice. Već tradicionalni ceremonijalni start koji označava početak svjetskog prvenstva Croatia Rally održat će se večeras ispred NSK - Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice, s početkom u 18 sati i 30 minuta. Događaj je otvoren i besplatan za građanstvo koji će iz fan zona uokolo starta moći izbliza vidjeli automobile s kojima se vozači dan kasnije natjecati za titulu svjetskog prvaka. Ovogodišnji automobilistički spektakl WRC Croatia Rally bit će održan od 18. do 21. travnja. Najbolji rally vozači današnjice vozit će dionice kroz pet hrvatskih županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku te kroz grad Zagreb. Za WRC Croatia Rally 2024 prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja. Za titulu najboljeg i bodove za što bolji plasman na svjetskoj WRC tablici utrkivat će se: prošlogodišnji pobjednik, Velšanin Elfyn Evans, osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu Belgijanac Thierry Neuville te mladi Francuz Adrien Fourmaux. Od Hrvatskih vozača na Croatia Rallyju nastupit će Viliam Prodan, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Igor Mandić i Igor Tomljanović.

Croatia Rally aplikacija omogućuje korisnicima jednostavnu navigaciju do brzinskih pozornica i zona za navijače, te ažurirane informacija o planu puta ili rasporedu, praćenje rezultate uživo te niz zabavnih sadržaja. Također putem aplikacije ponuđenu su i opcije smještaja kao i razni drugi korisni sadržaji za posjetitelje i rally fanove. Preuzimanje aplikacije je besplatno.