Glazbena škola Karlovac

Večeras svečani koncert

VIŠE IZ RUBRIKE

Proslava 219. rođendana

Niz koncerata

Svečani koncert Glazbene škole Karlovac održat će se u utorak, 17. listopada u 19.30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom.

-Svečanim koncertom na kojem će nastupiti naši učenici i nastavnici  škola će proslaviti svoj 219. rođendan. Glazbena škola Karlovac, koja nosi brand utemeljitelja glazbenog obrazovanja na ovim prostorima, nastavlja tradiciju održavanja koncerata klasične glazbe kao i davne 1804. godine. Glazbeni listopad označava čitav mjesec posvećen proslavi Dana škole Glazbene škole Karlovac s ciljem populariziranja glazbe, educiranja publike, prezentiranja bogate kulturne baštine i iznimno vrijednog rada nastavnika koji predstavljaju najstariju glazbenu školu u Hrvatskoj.

Prije devet godine odlučeno je da Glazbeni listopad postane tradicija i da taj mjesec bude posvećen proslavi rođendana škole. Svake godine na sam rođendan održava se Svečana sjednica na kojoj se uobičajeno ispraćaju kolege u zasluženu mirovinu a onda je svake godine priređeno i poneko iznenađenje, koncert ili gostovanje.

2014. Godina izvedba Magnifikata u Zagrebačkoj katedrali
2015. Koncert u Zagrebačkom muzeju Mimara
2016. Gostovanje Karlovačkog komornog orkestra u Mađarskoj 2017. proslava 35 godina Karlovačkog komornog orkestra sa Stefanom Milenkovićem
2018. Promocija i koncert na novom čembalu
2019. Svečani koncert u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa
2020. Glazba s balkona /godina u doba korone/
2021. Svečani koncert i proglašenje Glazbene škole najuspješnijom
glazbenom školom u RH.
2022. Gostovanje Karlovačkog komornog orkestra u Gospiću i svečani koncertu GK Zorin dom.
Ove godine planirana promocija novog koncertnog klavira se odgađa zbog radova u Zvijezdi, a nakon večerašnjeg svečanog koncerta u Zorin domu, u petak 3.11 u 12 sati u Kinu Edison slijedi promocija dokumentarnog filma KLASIKA NA VODI - SLUNJ 2023. snimanom o istoimenom  projektu.