Prvi Karlovački

Večeras počinje Velika pobožnost svetom Josipu

Autor: Marta Marinović

20.01.2021

Karlovac

U Nacionalom svetištu svetoga Josipa svake godine polovicom siječnja počinju pobožnosti svetom Josipu, koje traju do blagdana svetog Josipa, 19. ožujka.

-Obzirom da je sveti Josip zaštitnik grada Karlovca, Karlovačke županije i naše lijepe domovine Hrvatske, ponosni smo i radosni što je ovu godinu papa Franjo proglasio Godinom svetog Josipa. Dakle, na cijelom katoličkom svijetu, ove se godine sveti Josip na poseban način štuje, pa tako i ovdje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Svake srijede slavimo svete mise ujutro u 6 sati i one, već dobro poznate, pobožnosti u večernjim satima. Pobožnost svetom Josipu počinje svake srijede u 17:45, koja se sastoji od krunice, meditacije i litanija svetom Josipu, nakon čega slijedi misno slavlje koje uvijek predvodi neki novi svećenik te animiraju novi pjevači. Svako misno slavlje završit će svjedočanstvom vjere, istaknuo nam je rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa mons. Antun Sente ml.

Danas počinje prva srijeda pobožnosti.

-Prvu srijedu pobožnosti predvodit će karlovački dekan, prečasni Dražen Karačić, a svoje svjedočanstvo vjere prikazat će volonteri i djelatnici Caritasa Župe iz Čučerja. Tom prigodom Uprava Nacionalnog svetišta uručit će novčani dar za stradale u zagrebačkom potresu. Upravo ovime želimo posvijestiti, kako brinući se za stradale u potresu na području Banovine, nismo zaboravili one stradale u zagrebačkom potresu. Radujem se vašem dolasku i ne zaboravimo u ovoj Godini svetog Josipa, brojne milosti koje se po zagovoru i molitvi svetom Josipu ostvaruju, zaključuje mons. Antun Sente.