Još jedna već tradicionalna manifestacija

Večeras počinje 17. Međunarodni etno jazz festival

VIŠE IZ RUBRIKE

Tri dana dobre glazbe

Glavna zvijezda festivala je svjetski eminentni jazz gitarist Wolfgang Muthspiel,

Na  Starom gradu Dubovcu večeras počinje  17. Međunarodni etno jazz festival. Glavna zvijezda festivala je svjetski eminentni jazz gitarist Wolfgang Muthspiel, koji je uz rodnu Austriju, dio karijere proveo i u New Yorku, gdje je svirao s brojnim glazbenim legendama, a snimao je i solo albume te ih  kao solist ili kao frontmen projekta ima čak 23. Koncert Wolfganga Muthspiela na rasporedu je u nedjelju, 23. ovog mjeseca.

Festival će, pak,  večeras u 21 sat,  otvoriti Zvonimir Šestak Groove Assembly, koji čine ponajbolji jazz glazbenici s ovih prostora.

Subota je rezervirana za domaće snage jer publika će ovog puta moći slušati onoga  koji je godinama najzaslužniji za ovaj festival -  Gorana Ilića. On će  nastupiti uz svoj trio i posebnu gošću Astrid Kuljanić.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti putem internet sustava Entrio, u Tisak Media poslovnici na Korzu te u Ghetaldus Optici u Kukuljevićevoj 1.

Međunarodni Etno Jazz Festival danas i sutra, bez obzira na vremenske prilike, održat će se na Starom gradu Dubovcu, u atriju ili u dvorani na prvom katu.

Nedjeljni koncert Wolfganga Muthspiela najvjerojatnije će se također održati na Starom gradu, no sukladno vremenu o točnoj lokaciji organizatori će na vrijeme izvijestit.