Otvorenje instalacije večeras u 20 sati

Večeras na Maloj sceni putujuća instalacija TV Wall: Digital to Analog

VIŠE IZ RUBRIKE

  TV Wall: Digital to Analog naziv je putujuće instalacije, radionice, kolaborativnog programa koji se sastoji od 30-ak odbačenih televizijskih uređaja spojenih na "uradi sam" izrađene elektroničke komponente kojima se modulira / glitch video signal. Postav je istovremeno izložba posvećena televizijskom dobu, TV instalacija, radionica i poligon za istraživanje mogućnosti odbačenih televizijskih uređaja te scenografija za kulturna i društvena događanja s naglaskom na estetiku glitcha i noise kulturu.
  Video signal generira se kroz alternativne video plejere i zastarjele video kamere, a modulira kroz set DIY uređaja nastalih u kućnim ili geekovsko, fanovskim radionicama.
  TV Wall osmišljen je u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch rezidenciju udruge KA-MATRIX i umjetničke organizacije Format C u okviru programa Nova kultura _Hibridni grad 018.

  Program se sastoji od radionice postavljanja i testiranja glitch opreme održane u petak na Maloj sceni Hrvatskog doma, te otvorenja instalacije uz prigodni live performans grupe Phezulu koji će se održati večeras, subota, 15. veljače, od 20 sati. Postavljanje i testiranje opreme bit će danas od 17 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma.
  Sudjelovanje u izradi i radu otvoreno je svima zainteresiranima, bez obzira na predznanje iz rada s elektroničkim uređajima, konzumerskom elektronikom i/ili video artom.
  Uključiti se možete kroz pomoć u postavljanju i pokretanju instalacije, emitiranje vlastitih video uradaka, spajajući vlastite uređaje (VHS, DVD plejere, stare video kamere i sl.) odnosno modulirajući sliku kroz uređaje koji će biti predstavljeni. Instalacija će biti predstavljena uz live nastup karlovačkih A/V umjetnika, a moći će se pogledati svaki radni dan do 22. veljače.